2017. augusztus 24., csütörtök, Bertalan napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/foldcsuszamlas-okozott-tragikus-balesetet-2076772/

Földcsuszamlás okozott tragikus balesetet

MTI
Földcsuszamlás sodort el két autóbuszt vasárnap reggel India északi részén, a katasztrófában 47-en meghaltak.

A földcsuszamlást a heves monszunesőzés okozta Himácsal Prades államban. A hatóságok közlése szerint a buszok egy autópálya pihenőjében parkoltak, amikor a földcsuszamlás egy 800 méteres szakadékba taszította őket. Az egyik buszt teljesen maga alá temette a sártenger. A két buszon kívül egy biciklist is elsodort a sárlavina.

A korábbi jelentésekben nyolc halottat és kéttucatnyi eltűnt embert említettek.

A mentés órákon át tartott, mígnem sikerült az összes eltűnt holttestét meglelni.

A térségben júniustól szeptemberig tart a monszunidőszak, amikor a heves esőzések rendszeresen okoznak árvizeket és fölcsuszamlásokat.

Az Indiával szomszédos Nepálban a hatóságok bejelentették: péntek óta már legalább 47 ember vesztette életét földcsuszamlások következtében. A sárlavina több száz falut és kisvárost árasztott el. Csaknem 40 eltűnt után kutatnak a mentőalakulatok. Több út járhatatlanná vált és számos híd is leszakadt a himalájai országban.

Kiemelt

Bocsánatot nem kér, de Orbánnal vitázna

A Jobbik elnöke a nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról, a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségéről és a gyógyszertámogatás reformjáról vitázna a kormányfővel.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!