2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/eszak-korea-elsullyesztene-japant-az-usa-t-pedig-hamuba-es-sotetsegbe-boritana-2214286/

Észak-Korea elsüllyesztené Japánt, az USÁ-t pedig hamuba és sötétségbe borítaná

MTI
Phenjan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvereivel „elsüllyeszti” Japánt, valamint „hamuba és sötétségbe” borítja az Egyesült Államokat, mert támogatták az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Koreát sújtó legújabb határozatát és szankcióit.

Az észak-koreai külkapcsolatokért és propagandáért felelős Koreai Ázsia-Csendes-óceán Béke Bizottság emellett követelte a Biztonsági Tanács feloszlatását, amely szerinte „a gonosz eszköze”, és „pénzzel lekenyerezett” országok alkotják, amelyek bábként mozognak az Egyesült Államok parancsára.

„A szigetország négy részét süllyessze tengerbe a dzsucse atombombája” – idézte a bizottság közleményét a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. „Immár nincs szükség Japánra a közelünkben” – hangoztatta a testület.

A dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, amely a kommunizmust szélsőséges nacionalizmussal vegyíti, és önállóságot, öneállátást és önvédelmet hirdet.

A térségbeli feszültség jelentősen nőtt Észak-Korea hatodik és egyben legnagyobb kísérleti nukleáris robbantása óta. A 15 tagú Biztonsági Tanács hétfőn egyhangúlag elfogadta az Egyesült Államok határozattervezetét az újabb szankciókról, amelyek az észak-koreai textilkivitelt és az ország üzemanyag-ellátását vették célba.

„Borítsuk hamuba és sötétségbe az Egyesült Államokat” – kardoskodott tovább az észak-koreai bizottság. „Megvetésünknek az eddig kifejlesztett összes fegyver mobilizációjával adjunk hangot” – tette hozzá.

A közlemény árulónak és Washington kutyájának nevezte Dél-Koreát.

A feszültségek ellenére a szöuli országegyesítési minisztérium jelezte: 8 millió dollárral (mintegy 2 milliárd forinttal) támogatja az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) és Gyermekalapjának (UNICEF) észak-koreai tevékenységét. Ez az első alkalom 2016 januárja óta, hogy Dél-Korea humanitárius segítséget nyújt szomszédjának a segítségnyújtást a politikától elválasztó alapelv szellemében.

Tokió eközben határozottan bírálta a „hallatlan és szélsőségesen provokatív” észak-koreai közleményt.

„Ez olyasmi, ami jelentősen emeli a feszültséget a térségben, és teljességgel elfogadhatatlan” – mondta Szuga Josihide japán kormányszóvivő egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Kiemelt

Martin Schulz vádaskodni kezdett a bukás után

Botrányosnak nevezte Angela Merkel német kancellár választási kampányát Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) pártelnök a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!