2017. november 24., péntek, Emma napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/eszak-korea-elsullyesztene-japant-az-usa-t-pedig-hamuba-es-sotetsegbe-boritana-2214286/

Észak-Korea elsüllyesztené Japánt, az USÁ-t pedig hamuba és sötétségbe borítaná

MTI
Phenjan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvereivel „elsüllyeszti” Japánt, valamint „hamuba és sötétségbe” borítja az Egyesült Államokat, mert támogatták az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Koreát sújtó legújabb határozatát és szankcióit.

Az észak-koreai külkapcsolatokért és propagandáért felelős Koreai Ázsia-Csendes-óceán Béke Bizottság emellett követelte a Biztonsági Tanács feloszlatását, amely szerinte „a gonosz eszköze”, és „pénzzel lekenyerezett” országok alkotják, amelyek bábként mozognak az Egyesült Államok parancsára.

„A szigetország négy részét süllyessze tengerbe a dzsucse atombombája” – idézte a bizottság közleményét a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. „Immár nincs szükség Japánra a közelünkben” – hangoztatta a testület.

A dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, amely a kommunizmust szélsőséges nacionalizmussal vegyíti, és önállóságot, öneállátást és önvédelmet hirdet.

A térségbeli feszültség jelentősen nőtt Észak-Korea hatodik és egyben legnagyobb kísérleti nukleáris robbantása óta. A 15 tagú Biztonsági Tanács hétfőn egyhangúlag elfogadta az Egyesült Államok határozattervezetét az újabb szankciókról, amelyek az észak-koreai textilkivitelt és az ország üzemanyag-ellátását vették célba.

„Borítsuk hamuba és sötétségbe az Egyesült Államokat” – kardoskodott tovább az észak-koreai bizottság. „Megvetésünknek az eddig kifejlesztett összes fegyver mobilizációjával adjunk hangot” – tette hozzá.

A közlemény árulónak és Washington kutyájának nevezte Dél-Koreát.

A feszültségek ellenére a szöuli országegyesítési minisztérium jelezte: 8 millió dollárral (mintegy 2 milliárd forinttal) támogatja az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) és Gyermekalapjának (UNICEF) észak-koreai tevékenységét. Ez az első alkalom 2016 januárja óta, hogy Dél-Korea humanitárius segítséget nyújt szomszédjának a segítségnyújtást a politikától elválasztó alapelv szellemében.

Tokió eközben határozottan bírálta a „hallatlan és szélsőségesen provokatív” észak-koreai közleményt.

„Ez olyasmi, ami jelentősen emeli a feszültséget a térségben, és teljességgel elfogadhatatlan” – mondta Szuga Josihide japán kormányszóvivő egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!