2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/emelkedett-gorogorszagi-aradasok-halalos-aldozatainak-szama-2476258/

Emelkedett a görögországi áradások halálos áldozatainak száma

MTI
Húszan életüket vesztették, ketten pedig eltűntek Athén nyugati külvárosában a múlt heti áradásokban – közölte a görög mentőszolgálat hétfőn.

Az athéni kormány eközben bejelentette, hogy az érintett háztartások 5 ezer eurós (több mint 1,5 millió forintos) gyorssegélyt kapnak az áradás sújtotta térségekben. Görögország az Európai Unió támogatására is számíthat. Dimitrisz Canakopulosz kormányszóvivő úgy tudja, hogy körülbelül ezer lakóépületben és üzletben keletkezett kár.

A heves esőzések miatt görög fővárostól nyugatra található Mándrában, Néa Pérámoszban és Mégarában is kiléptek a folyók a medrükből, de az ország északi részét, illetve Szími szigetét sem kímélte az időjárás.

Mándrában vasárnap egy férfi holttestére bukkantak, vele együtt 20-ra emelkedett az áradások halálos áldozatainak száma. Többségük megfulladt, amikor a víz és az iszap elsodorta őket. Sokan autójukban vagy házuk pincéjében lelték halálukat.

„Két személyt még mindig keresünk” – mondta el a tűzoltók egyik szóvivője, aki szerint a vízállás csökken, de a területet törmelék és szemét borítja.

Szakértők a térség végletekig fokozott beépítését okolják a történtekért. Az elmúlt években a korábban főként mezőgazdasággal foglalkozó régióban sorra épültek a gyárak és a házak. Emellett a kormányzati és a tartományi vezetés árvízvédelem terén mutatott hanyagságát és gondatlanságát is kifogásolták.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!