2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/elso-izben-vedi-ensz-kulonmegbizott-vilagtengereket-2208946/

Első ízben védi ENSZ-különmegbízott a világtengereket

MTI
Az ENSZ történetében első ízben különmegbízottat neveztek ki az óceánok védelmére.

Az új tisztséget Peter Thomson, a Fidzsi-szigetek volt ENSZ-nagykövete, az előző ENSZ-Közgyűlés elnöke tölti be – jelentették be kedden New Yorkban a világszervezet 72. közgyűlésén.

A világ első óceánkonferenciáján, amelyet idén júniusban tartottak az ENSZ New York-i székházában, 193 ország vállalta, hogy fenntartható módon használja az óceánokat, és a résztvevők összesen 1400 önkéntes vállalást tettek a világtengerek védelmére. António Guterres ENSZ-főtitkár óceánügyi különmegbízottjának fő feladata e vállalások betartatása lesz.

Peter Thomson a kinevezést átvéve azt ígérte, hogy a célok megvalósítása érdekében szorosan együttműködik a civil szervezetekkel, a tudományos közösséggel, a magánszektorral és más jelentős tényezőkkel.

Az ENSZ következő óceánkonferenciáját 2020-ra tervezik.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább lazíthat a jegybank

Az októberi, eseménytelennek mondható ülést követően kedden újból a piaci szereplők figyelmének középpontjába kerülhet a magyar jegybank.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!