2017. február 23., csütörtök, Alfréd napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/eloszor-kozoltek-videot-talibok-az-elrabolt-tuszokrol-1321153/

Először közöltek videót a tálibok az elrabolt túszokról

MTI
Először közöltek videót a tálibok szerdán a tavaly nyáron az afganisztáni fővárosban, Kabulban elrabolt amerikai és ausztrál túszokról, akiket Keving King és Timothy Weekes, a kabuli Afganisztáni Amerikai Egyetem tanáraiként azonosítottak.

A két férfit még tavaly augusztusban hurcolták el az egyetem közelében, és eddig nem voltak nyilvános információk állapotukról és hollétükről. Amerikai tisztviselők tavaly szeptemberben azt közölték, hogy amerikai erők műveletet hajtottak végre a túszok megmentésére, de az akció helyszínén nem találták King és Weekes nyomát.

A tálibok rögzítette felvételen a két tanár sápadtnak, fáradtnak tűnik, mindketten szakállasak. Az elmondásuk szerint január 1-én készült videóban az amerikai King és az ausztrál Weekes fogvatartóik üzenetét közvetítik Donald Trumpnak. Arra kérik a hamarosan hivatalba lépő megválasztott amerikai elnököt, hogy engedélyezzen egy fogolycserét, amelynek révén visszanyernék szabadságukat.

Kiemelt

Kormánydöntés: emelik a Gulágra hurcoltak nyugdíját

Balog Zoltán a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének országos zárórendezvényén úgy fogalmazott: sajnos egyre kevesebb ember kaphatja meg ezt a megemelt nyugdíjat.

Poszt-trauma

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Újabb csapás érte a Hír TV-t

Na vajon most melyik stáb távozik?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!