2017. március 29., szerda, Auguszta napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/eloszor-kozoltek-videot-talibok-az-elrabolt-tuszokrol-1321153/

Először közöltek videót a tálibok az elrabolt túszokról

MTI
Először közöltek videót a tálibok szerdán a tavaly nyáron az afganisztáni fővárosban, Kabulban elrabolt amerikai és ausztrál túszokról, akiket Keving King és Timothy Weekes, a kabuli Afganisztáni Amerikai Egyetem tanáraiként azonosítottak.

A két férfit még tavaly augusztusban hurcolták el az egyetem közelében, és eddig nem voltak nyilvános információk állapotukról és hollétükről. Amerikai tisztviselők tavaly szeptemberben azt közölték, hogy amerikai erők műveletet hajtottak végre a túszok megmentésére, de az akció helyszínén nem találták King és Weekes nyomát.

A tálibok rögzítette felvételen a két tanár sápadtnak, fáradtnak tűnik, mindketten szakállasak. Az elmondásuk szerint január 1-én készült videóban az amerikai King és az ausztrál Weekes fogvatartóik üzenetét közvetítik Donald Trumpnak. Arra kérik a hamarosan hivatalba lépő megválasztott amerikai elnököt, hogy engedélyezzen egy fogolycserét, amelynek révén visszanyernék szabadságukat.

Hirdetés

Kiemelt

Mostantól mindennap láthatják a Hegyvidéken Papp Lacit

A háromszoros olimpiai bajnok ökölvívólegenda egész alakos szobrát a főváros XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ mellett avatták fel.

Poszt-trauma

Nagy Bandónak elmentek otthonról

Sárga stigmát rakatna a „nemfideszesekre”.

Molnár Gyula Csipkerózsika szerepét vállalta

Mindenkinek van egy álma, a szoci pártelnöknek is.

Jó helyre került a hat éveseknek szánt felvilágosító kifestő

Az elemzés nem mélyreható, ellentétben Apával.

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!