2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/elitelte-magyarorszaggal-szembeni-kotelezettsegszegesi-eljarast-az-olasz-eszaki-liga-1947673/

Elítélte a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást az olasz Északi Liga

MTI
Szégyenletesnek nevezte Massimiliano Fedriga, az Északi Liga olasz ellenzéki párt képviselőházi frakcióvezetője azt a kötelezettségszegési eljárást, amelyet az Európai Bizottság (EB) csütörtökön indított Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre (NGO) vonatkozó törvény miatt.

Massimiliano Fedriga úgy nyilatkozott, ezek után lehetetlen azt állítani, hogy Európa nem a „háttérhatalmakat” védi.

Az Északi Liga politikusa szerint Európa azért bünteti Magyarországot, mivel ez „a demokratikusan megválasztott parlamenti többséggel átláthatóságot és világos helyzetet kér a külföldről finanszírozott nem kormányzati szervezetektől”. Massimiliano Fedriga úgy vélte, az EB eljárása azt bizonyítja, hogy a „Soros-szervezetek hatalmához nem szabad hozzányúlni”. „Mi rossz van abban, ha egy parlament törvénnyel kötelezi az NGO-kat a nyilvántartásra és arra, hogy információkat szolgáltassanak az általuk kapott anyagi támogatásról?” – kérdezte a politikus.

Az Északi Liga frakcióvezetője választ vár arra, hogy Európa a polgárokat vagy Soros György érdekeit védi-e. „A választ a Magyarországgal szembeni szégyenletes kötelezettségszegési eljárás adja meg. Ezek (vagyis az NGO-k) bűnözők!” – hangoztatta Massimiliano Fedriga.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!