2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/elitelte-magyarorszaggal-szembeni-kotelezettsegszegesi-eljarast-az-olasz-eszaki-liga-1947673/

Elítélte a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárást az olasz Északi Liga

MTI
Szégyenletesnek nevezte Massimiliano Fedriga, az Északi Liga olasz ellenzéki párt képviselőházi frakcióvezetője azt a kötelezettségszegési eljárást, amelyet az Európai Bizottság (EB) csütörtökön indított Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre (NGO) vonatkozó törvény miatt.

Massimiliano Fedriga úgy nyilatkozott, ezek után lehetetlen azt állítani, hogy Európa nem a „háttérhatalmakat” védi.

Az Északi Liga politikusa szerint Európa azért bünteti Magyarországot, mivel ez „a demokratikusan megválasztott parlamenti többséggel átláthatóságot és világos helyzetet kér a külföldről finanszírozott nem kormányzati szervezetektől”. Massimiliano Fedriga úgy vélte, az EB eljárása azt bizonyítja, hogy a „Soros-szervezetek hatalmához nem szabad hozzányúlni”. „Mi rossz van abban, ha egy parlament törvénnyel kötelezi az NGO-kat a nyilvántartásra és arra, hogy információkat szolgáltassanak az általuk kapott anyagi támogatásról?” – kérdezte a politikus.

Az Északi Liga frakcióvezetője választ vár arra, hogy Európa a polgárokat vagy Soros György érdekeit védi-e. „A választ a Magyarországgal szembeni szégyenletes kötelezettségszegési eljárás adja meg. Ezek (vagyis az NGO-k) bűnözők!” – hangoztatta Massimiliano Fedriga.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!