2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/egy-csoport-torok-allampolgar-politikai-menedekert-folyamodott-gorogorszagban-2586715/

Egy csoport török állampolgár politikai menedékért folyamodott Görögországban

MTI
Egy csoport török állampolgár politikai menedékért folyamodott Görögországban szombaton. A 32 török és egy feltételezett embercsempész pénteken érkezett a Törökországtól mindössze néhány kilométerre fekvő Inusszesz szigetcsoportra.

A Skai görög tévécsatorna tudomása szerint a menedékkérőket szombaton adják át a híoszi ügyészségnek. A rendőrség információi alapján a csoport diákokból, tanárokból, orvosokból és egy négygyermekes családból áll. Állítólag azért távoztak Törökországból, mert életük veszélyben van a tekintélyelvű rezsim uralma alatt.

Görögországot jelentős diplomáciai kihívás elé állítják a török menekültek. Ankara és Athén között feszült a viszony, mert ez utóbbi továbbra sem hajlandó kiadni azt a nyolc török katonát, aki a tavaly júliusi sikertelen puccskísérlet után helikopteren menekült Görögországba.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!