2017. február 28., kedd, Elemér napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/donald-trump-az-oroszokkal-kapcsolatos-hirszerzesi-jelentes-1319080/

Donald Trump: kitaláció az oroszokkal kapcsolatos hírszerzési jelentés

MTI
Határozottan visszautasította szerdán Donald Trump megválasztott amerikai elnök azokat a vádakat, amelyeket azokban a megerősítetlen hitelességű hírszerzési feljegyzésekben fogalmaztak meg, melyeket kedden tett közzé a Buzzfeed hírportál.

„Semmi közöm Oroszországhoz. Se üzlet, se hitel, se semmi” – szögezte le Trump, hozzátéve, hogy Oroszország sosem próbált befolyást gyakorolni rá.

Trump azt is közölte, Oroszország megmondta, hogy a politikai ellenfelek által fizetett ellenőrizetlen jelentés teljes és totális kitaláció, teljesen nonszensz.

Reince Priebus, Trump leendő kabinetfőnöke az NBC hírcsatorna Today című műsorában kijelentette: soha nem történt meg az az „obszcén mocsok”, amellyel a kedden közzétett, meg nem erősített hitelességű hírszerzési feljegyzésekben vádolják Trumpot.

Priebus, aki jelenleg a Republikánus Párt elnöke, azt mondta: felvetette Trumpnak a Buzzfeed által közzétett dokumentumok ügyét, és a megválasztott elnök szerint „totális mocsokról” van szó.

A Penthouse című férfimagazin közben a Twitteren felajánlotta: egymillió dollárt ad az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) birtokában lévő felvételekért, amelyeken állítólag Donald Trump látható vagy hallható kompromittáló helyzetekben.

Kedden a CNN hírtévé híradása nyomán több amerikai médium is beszámolt arról a Buzzfeed hírportálra feltett, 35 oldalas állítólagos hírszerzési jelentésről, amely szerint Oroszország Trump lejáratására, zsarolására alkalmas információk birtokában van.

Trump néhány óra múlva tartja meg a megválasztása óta első sajtóértekezletét a New York-i Trump Towerben, ahol nyilvánvalóan az újságírók is felteszik majd neki az állítólagos hírszerzési jelentés állításaival kapcsolatos kérdéseiket.

Kiemelt

Átalakuló megtakarítások

A hazai takarékoknál a lakossági ügyfelek egyre gyakrabban vásárolnak állampapírt és befektetési jegyet pénzük kedvező fialtatása érdekében.

Poszt-trauma

Botka Orbán farvizére próbál felülni

Schulzot talán már el is felejtette.

Az Index már most kétharmadot vizionál

Sötéten látja az ellenzéki esélyeket a ballib média „vezérhajója”.

Botka is megszólalt a Momentummal kapcsolatban

Bónuszként egy kis gyurcsányozás.

Libabőr: látványos videón Magyarország történelme

Lélegzetelállító feldolgozás.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!