2017. október 24., kedd, Salamon napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/digitalis-innovacio-kerdeseirol-tartanak-eu-csucstalalkozot-2273815/

A digitális innováció kérdéseiről tartanak EU-csúcstalálkozót

MTI
Mindenekelőtt a digitális innováció kérdéseit vitatják meg ma este kezdődő tallinni találkozójukon az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői.

Az uniós vezetők nemhivatalos munkavacsorát tartanak az EU soros elnökségét betöltő Észtország fővárosában rendezett pénteki csúcsértekezlet előestéjén, hogy a közösség előtt álló legsürgetőbb kihívásokról egyeztessenek.

A pénteki ülésnek a tervek szerint a digitális átalakulás, a kiberbiztonság és az adatok szabad áramlása lesz a középpontjában. Mint az Európai Tanács honlapján írták: az ülés célja, hogy magas szintű párbeszéd kezdődjön a digitális innovációs tervekről, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a kontinens a technológiai fejlődés élén járva a világ éllovasává válhasson a digitális megoldások terén.

Egyes szakértők szerint ugyanakkor az eredetileg tervezett napirendet – különösen a munkavacsorán – háttérbe szoríthatják az aktuálisabb ügyek, például az Egyesült Királyság kilépéséről szóló tárgyalások, a populista erők megerősödését hozó német választások vagy az Emmanuel Macron francia államfő által bemutatott uniós reformelképzelések.

Sajtóhírek szerint a tanácskozás végén nem várható záródokumentum vagy közös nyilatkozat elfogadása, mindössze az észt uniós elnökség készít jelentést az ülésről, de ezt is az októberi brüsszeli EU-csúcson fogadják majd el.

A tallinni találkozón az előzetes várakozásokkal ellentétben jelen lesz Theresa May brit miniszterelnök is, spanyol kollégája, Mariano Rajoy viszont lemondta részvételét a hétvégi katalóniai függetlenségi népszavazás miatt.

Hirdetés

Kiemelt

„Egy zsúfolt kupleráj”

A legújabb szexbotránnyal nemcsak a hollywoodi színészóriások és a nagybetűs szakma veszíthet sokat, hanem az amerikai Demokrata Párt is.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!