2017. július 21., péntek, Dániel, Daniella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/csaknem-tucatnyian-meghaltak-egy-robbanasban-afganisztan-keleti-reszen-1722886/

Csaknem tucatnyian meghaltak egy robbanásban Afganisztán keleti részén

MTI
Egy esküvőre utazó család 11 tagja meghalt, miután egy, az út szélén elhelyezett bomba robbant mellettük Afganisztán keleti részén pénteken – közölte egy helyi tisztségviselő.

Az eset az Afganisztáni keleti részén található Logar tartományban történt, a 11 áldozat között öt nő, öt gyermek és egy férfi van – közölte Szalím Száleh, a tartományi kormányzó szóvivője. Habár a támadást egyelőre senki sem vállalta magára, Száleh a tálibokat vádolta meg a bomba elhelyezésével.

Szintén pénteken az északkelet-afganisztáni Parvan tartományban egy útszéli bomba robbant egy amerikai katonai konvoj mellett is, a robbanásban senki sem sebesült meg, de az egyik páncélozott jármű lerobbant – mondta Doug High, a NATO által irányított nemzetközi támogató és tanácsadó helyi missziójának sajtótisztje. A sajtótiszt hozzátette, hogy a járművet azóta sikerült helyreállítani, és a konvoj folytathatta útját.

Pénteken kora reggel egy másik kelet-afganisztáni tartományban, Kapiszában a tálibok megtámadtak egy rendőrségi ellenőrzőpontot, és öt rendőrt megöltek – jelentette Kaisz Kaderi, a tartományi kormányzó szóvivője, aki hozzátette, hogy a rendőrség 10 tálib harcossal, köztük két parancsnokukkal végzett.

Csütörtök este egy másik kelet-afganisztáni tartomány, Nangarhar Gháni Khel körzetben egy előretolt állásnál egy rendőr tüzet nyitott alvó társaira, és ötöt megölt közülük. A lövöldözés után a támadó magához vette az áldozatok lőfegyvereit és elhagyta a tett helyszínét – közölte Abdul Vahháb Momand, a körzet kormányzója.

A rendőr alig két nappal azután követte el a támadást, hogy szerdán szintén Nangarhar tartományban fegyveresek támadták meg az állami tévé helyi épületét, és összecsaptak a biztonsági erőkkel. Az incidensben az állami televízió négy alkalmazottja, négy fegyveres és két biztonsági őr vesztette életét, és legalább 17 civil megsebesült, közülük kilencen könnyebben. A szerdai támadást az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

Kiemelt

Orbán Viktor: zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben

A magyar miniszterelnök egy izraeli lapnak adott interjút, amelyben méltatta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel meglévő, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatát.

Poszt-trauma

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

TGM porig alázta a Momentumot

A ballib megmondóember lerajzolta őket, majd összetépte.

Dobtak egy hátast

És hol vannak még Hosszú Katinkáék?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!