2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/chilebe-es-peruba-latogat-ferenc-papa-2018-januarjaban-1847026/

Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa 2018 januárjában

MTI
Chilébe és Peruba látogat 2018. január 15. és 21. között Ferenc pápa – jelentette be hétfőn a vatikáni sajtóiroda, jelezve azt is, hogy a római katolikus egyház vezetőjének pontos programját később hozzák nyilvánosságra.

„Az állami vezetők és a püspökök meghívását elfogadva, őszentsége Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Chilében 2018. január 15. és 18. között” – közölte Greg Burke szentszéki szóvivő, és hozzátette, hogy a pápa ezután Peruba is ellátogat január 18. és 21. között. A szóvivő szerint a pápa utazásának menetrendjét „a kellő időben” közzéteszik.

Ferenc pápa idén ősszel is elutazik Dél-Amerikába: szeptember 6. és 10. között Kolumbiába látogat, ez lesz a 20. útja Olaszországon kívülre. Az argentin bíborosból lett katolikus egyházfő utoljára 2016-ban járt Dél-Amerikában, amikor februárban Mexikóba látogatott, habár előtte Kubában is tiszteletét tette.

A pápa idén májusban járt utoljára Olaszországon kívül, amikor meglátogatta a portugáliai Fátima zarándokhelyet. A kisváros nevezetessége, hogy annak közelében jelent meg hat alkalommal 1917-ben Szűz Mária pásztorgyerekeknek, legelőször május 13-án. Száz évvel később ugyanezen a napon avatott szentté Ferenc pápa közülük két pásztorgyermeket, Francisco Martót és nővérét, Jacintát.

Kiemelt

Hármas fokozatot mutat a milánói skála

Beszéljünk egy kicsit az elmúlt években talán nem is méltatlanul háttérbe szorult olasz futballról, annak is egykoron volt – s talán újra megerősödő – milánói fellegváráról.

Poszt-trauma

Vajon mit rombol majd a Momentum vidéken?

Az olimpiát már „megoldották”.

A szoci tanárnak a gyerekek között is szabad kampányolni?

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Pedig csak egy kérdést tett fel.

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Gálvölgyiék után is sikerült fokozni. Mi jöhet még ezután?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!