2017. június 26., hétfő, János, Pál napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/chilebe-es-peruba-latogat-ferenc-papa-2018-januarjaban-1847026/

Chilébe és Peruba látogat Ferenc pápa 2018 januárjában

MTI
Chilébe és Peruba látogat 2018. január 15. és 21. között Ferenc pápa – jelentette be hétfőn a vatikáni sajtóiroda, jelezve azt is, hogy a római katolikus egyház vezetőjének pontos programját később hozzák nyilvánosságra.

„Az állami vezetők és a püspökök meghívását elfogadva, őszentsége Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Chilében 2018. január 15. és 18. között” – közölte Greg Burke szentszéki szóvivő, és hozzátette, hogy a pápa ezután Peruba is ellátogat január 18. és 21. között. A szóvivő szerint a pápa utazásának menetrendjét „a kellő időben” közzéteszik.

Ferenc pápa idén ősszel is elutazik Dél-Amerikába: szeptember 6. és 10. között Kolumbiába látogat, ez lesz a 20. útja Olaszországon kívülre. Az argentin bíborosból lett katolikus egyházfő utoljára 2016-ban járt Dél-Amerikában, amikor februárban Mexikóba látogatott, habár előtte Kubában is tiszteletét tette.

A pápa idén májusban járt utoljára Olaszországon kívül, amikor meglátogatta a portugáliai Fátima zarándokhelyet. A kisváros nevezetessége, hogy annak közelében jelent meg hat alkalommal 1917-ben Szűz Mária pásztorgyerekeknek, legelőször május 13-án. Száz évvel később ugyanezen a napon avatott szentté Ferenc pápa közülük két pásztorgyermeket, Francisco Martót és nővérét, Jacintát.

Hirdetés

Kiemelt

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Poszt-trauma

Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját

Most már mindenki tisztán láthat.

Kanada meggenderedett!

Lehet, hogy Kanadában be kell majd tiltani az angolt (is).

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!