2016. augusztus 31., szerda, Erika, Bella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/charlie-hebdo-egy-ev-utan-lelepleztek-az-igazi-gyilkost-267955/

Charlie Hebdo: egy év után leleplezték az igazi gyilkost

Magyar Idők Online
A Charlie Hebdo szatirikus lap sajátos módon, mondhatni egy rejtvénnyel emlékezik a szerkesztőség 12 tagjának életét követelő merénylet évfordulóján.

A Franciaországban publikált Charlie Hebdo szatirikus hetilap ellen elkövetett merénylet egy éves évfordulóján a szerkesztőség 1 millió példányszámban kiadott különszámmal emlékezik. A címlapon a főszerkesztő által készített karikatúrával és a következő címmel leleplezik a mészárlás igazi felelősét. Egy évvel később: A gyilkos még mindig szabadlábon van – írja a lap. A rajzon egy hosszú, fehér szakállas öregember látható, akit Isten félreismerhetetlen jeleivel láttak el. Az alak véres ruhában, kalasnyikovval a hátán fut és a válla felett tekint vissza az olvasóra.

Nem szeretnénk megfejteni az alkotó pontos üzenetét, amelyet ebbe a karikatúrába rejtett el, mert maga a rajz sem méltó az évfordulóhoz, és a megemlékezéshez. A kódolt üzenet pedig még kevésbé. Csak az újabb provokáció a biztos.

Az értelmezést önökre bízzuk:

charlie

Az elsősorban vallási kérdésekben rendkívül provokatív liberális szellemiségű Charlie Hebdo szerkesztőségét 2015. január 7-én támadták meg muszlim fegyveresek. A merénylet során 12 embert öltek meg, közöttük a lap néhány ismert munkatársát is. Párizst november 13-án egy másik, sokkal súlyosabb támadássorozat is megrázta, amikor az Iszlám Államhoz köthető dzsihádisták egy időben, több helyen, gépfegyverekkel és bombákkal csaptak le a védtelen emberekre. A mészárlás során több százan sérültek meg, és több mint 130-an haltak meg.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Oscar-díj – A Tiszta szívvel című film a magyar jelölt

Magyarország a Tiszta szívvel című akcióvígjátékot nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra – ismertette a Magyar Nemzeti Filmalap.

Poszt-trauma

A Klubrádióban tegnap meghalt a 2008-ban elhunyt Paul Newman

Bemondták.

Clinton elintézte: az Alapító atyák forognak a sírjukban

Egy demokráciában a szólásszabadság szent és sérthetetlen.

Médiamanipuláció: már a saját szemének sem hihet az ember

Ezek szerint Mrs.Clinton győzelméért semmilyen ár sem drága.

Merkel: senki nem ússza meg a muszlim betelepítést

A kancellár nem rántja el a kormányt.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!