2016. június 27., hétfő, László napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/charlie-hebdo-egy-ev-utan-lelepleztek-az-igazi-gyilkost-267955/

Charlie Hebdo: egy év után leleplezték az igazi gyilkost

Magyar Idők Online
A Charlie Hebdo szatirikus lap sajátos módon, mondhatni egy rejtvénnyel emlékezik a szerkesztőség 12 tagjának életét követelő merénylet évfordulóján.

A Franciaországban publikált Charlie Hebdo szatirikus hetilap ellen elkövetett merénylet egy éves évfordulóján a szerkesztőség 1 millió példányszámban kiadott különszámmal emlékezik. A címlapon a főszerkesztő által készített karikatúrával és a következő címmel leleplezik a mészárlás igazi felelősét. Egy évvel később: A gyilkos még mindig szabadlábon van – írja a lap. A rajzon egy hosszú, fehér szakállas öregember látható, akit Isten félreismerhetetlen jeleivel láttak el. Az alak véres ruhában, kalasnyikovval a hátán fut és a válla felett tekint vissza az olvasóra.

Nem szeretnénk megfejteni az alkotó pontos üzenetét, amelyet ebbe a karikatúrába rejtett el, mert maga a rajz sem méltó az évfordulóhoz, és a megemlékezéshez. A kódolt üzenet pedig még kevésbé. Csak az újabb provokáció a biztos.

Az értelmezést önökre bízzuk:

charlie

Az elsősorban vallási kérdésekben rendkívül provokatív liberális szellemiségű Charlie Hebdo szerkesztőségét 2015. január 7-én támadták meg muszlim fegyveresek. A merénylet során 12 embert öltek meg, közöttük a lap néhány ismert munkatársát is. Párizst november 13-án egy másik, sokkal súlyosabb támadássorozat is megrázta, amikor az Iszlám Államhoz köthető dzsihádisták egy időben, több helyen, gépfegyverekkel és bombákkal csaptak le a védtelen emberekre. A mészárlás során több százan sérültek meg, és több mint 130-an haltak meg.

Hirdetés

Kiemelt

Libabőr: Hátborzongatóan énekeltek a magyar játékosok az ünneplő tömeg előtt – videó!

Az Ismerős Arcok együttes, Nélküled című számát is játszotta magyar válogatott tagjainak ünneplésekor Rakonczai Imre zenész. Így szólt.

Poszt-trauma

Homoszexuális rendőrök és az Unió válsága

Ne csodálkozzunk, hogy az angolok kiléptek.

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Így alázza a média a cigányokat

A szokásos pozitív diszkrimináció.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!