2016. július 25., hétfő, Jakab, Kristóf napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/charlie-hebdo-egy-ev-utan-lelepleztek-az-igazi-gyilkost-267955/

Charlie Hebdo: egy év után leleplezték az igazi gyilkost

Magyar Idők Online
A Charlie Hebdo szatirikus lap sajátos módon, mondhatni egy rejtvénnyel emlékezik a szerkesztőség 12 tagjának életét követelő merénylet évfordulóján.

A Franciaországban publikált Charlie Hebdo szatirikus hetilap ellen elkövetett merénylet egy éves évfordulóján a szerkesztőség 1 millió példányszámban kiadott különszámmal emlékezik. A címlapon a főszerkesztő által készített karikatúrával és a következő címmel leleplezik a mészárlás igazi felelősét. Egy évvel később: A gyilkos még mindig szabadlábon van – írja a lap. A rajzon egy hosszú, fehér szakállas öregember látható, akit Isten félreismerhetetlen jeleivel láttak el. Az alak véres ruhában, kalasnyikovval a hátán fut és a válla felett tekint vissza az olvasóra.

Nem szeretnénk megfejteni az alkotó pontos üzenetét, amelyet ebbe a karikatúrába rejtett el, mert maga a rajz sem méltó az évfordulóhoz, és a megemlékezéshez. A kódolt üzenet pedig még kevésbé. Csak az újabb provokáció a biztos.

Az értelmezést önökre bízzuk:

charlie

Az elsősorban vallási kérdésekben rendkívül provokatív liberális szellemiségű Charlie Hebdo szerkesztőségét 2015. január 7-én támadták meg muszlim fegyveresek. A merénylet során 12 embert öltek meg, közöttük a lap néhány ismert munkatársát is. Párizst november 13-án egy másik, sokkal súlyosabb támadássorozat is megrázta, amikor az Iszlám Államhoz köthető dzsihádisták egy időben, több helyen, gépfegyverekkel és bombákkal csaptak le a védtelen emberekre. A mészárlás során több százan sérültek meg, és több mint 130-an haltak meg.

Hirdetés

Kiemelt

Baltás migráns, iráni német

Nem tudom, elérkezik-e valaha a pillanat, amikor Angela Merkelt és elvbarátait egy független bíróság számon kéri többrendbeli sorozatgyilkosságban való bűnrészesség vádjával.

Poszt-trauma

Gyurcsány anyósa jelentett

Most meg kéne lepődnünk?

Az albánok beárazták Thomas Dollt

Nem dicsérhetjük a magyar futballistákat sem, méltatlan volt a Fradi-mezhez a szerdai produkció.

11 éves gyereket fejeztek le az USA támogatottjai

Nem az ISIS tette.

Fel kéne fogni: nem fognak integrálódni!

A liberális sajtónak még nem esett le.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!