2018. január 17., szerda, Antal, Antónia napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/borotvaelen-tancol-terroristakra-kiszabhato-halalos-itelet-reformja-2639746/

Borotvaélen táncol a terroristákra kiszabható halálos ítélet „reformja”

MTI
Borotvaélen táncol a terroristákra kiszabható halálos ítélet „reformja” az izraeli parlamentben: első olvasásban 52-en szavaztak mellette és 49-en ellene a 120 tagú testületben.

A változtatás szerint a bíróságok könnyebben szabhatnának ki halálos ítéletet terrorista gyilkosokra. Jelenleg katonai bíróságok szabhatják ki a legsúlyosabb büntetést, de csakis a bírák egyhangú döntéshozatalával. A reform révén elegendő lenne, ha a bírák egyszerű többsége szavazna a halálos ítéletre. További újításként szerepel a tervben az, hogy polgári bíróságok is hozhatnának halálos ítéletet, ráadásul az visszavonhatatlan lenne.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök a változtatás mellett szavazott. „Úgy vélem, szélsőséges esetekben, például, ha valaki nevetve gyilkol, rászolgál a halálra, nem érdemli meg, hogy éljen” – mondta Netanjahu, de hangsúlyozta, hogy egy ilyen fajsúlyú döntést alaposan meg kell vitatni.

Közölte, hogy most miniszteri szinten folytatódik majd a tanácskozás a tervezetről, és csak annak végeztével kerül vissza újabb parlamenti vitára. Ahhoz, hogy törvény szülessen belőle, még három olvasásban kell megszavaznia a képviselők többségének.

Izraelben eddig csak egyszer hajtottak végre halálos ítéletet, és akkor sem terrorista gyilkoson. 1962-ben Adolf Eichmannt náci háborús bűneiért végezték ki.

Kiemelt

Sztárok a Nappaliban

A január eleji, idén harmadszorra megrendezett program során több mint száz pécsi együttes lepi el a belvárosi kocsmákat és szórakozóhelyeket.

Poszt-trauma

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

A király meztelen!

A szakáll nem elég.

Az áruházlánc ismét felháborító dolgot tett

Ezekkel a keresztekkel csak a baj van.

Pink

A férfimezőny jelentős része babának öltözött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!