2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/betiltottak-az-ankarai-nemet-homoszexualis-filmfesztivalt-2462695/

Betiltották az ankarai német homoszexuális filmfesztivált

MTI
Terrorveszélyre hivatkozva az ankarai kormányzó hivatala egy nappal a csütörtöki megnyitó előtt betiltotta a német meleg filmfesztivált.

A november 16-17-re meghirdetett fesztiválon négy német rendező meleg témájú filmjét tűzték volna műsorra a programban.

A kormányzói hivatal arra hivatkozott, hogy a homoszexualitással foglalkozó filmek haragot és ellenségeskedést szíthatnak egy társadalmi csoporttal szemben, és a nemzetbiztonsági jelentések szerint terrorszervezetek támadhatnak a másként gondolkodó csoportokra vagy egyénekre.

A hivatal közleményében úgy ítélte meg, hogy a filmvetítések provokatívak és indulatgerjesztők lehetnek.

Az elmúlt két évben Isztambulban a meleg büszkeség felvonulását is betiltották. Törökországban nem számít bűncselekménynek a homoszexualitás, mint számos más muzulmán országban, de a homofóbia széles körben elterjedt.

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!