2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/beeloztek-nemet-szocialdemokratak-1505020/

Beelőztek a német szociáldemokraták

MTI
A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy százalékpontos előnyre tett szert a konzervatív pártokkal szemben – derül ki az INSA közvélemény-kutató felméréséből, amelynek eredményét a kedden megjelenő Bild ismerteti.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az SPD a választókorú lakosság 32 százalékának támogatását bírja, míg a konzervatív uniópártok változatlanul a lakosság 31 százalékának rokonszenvét élvezik. Az SPD népszerűsége 10 százalékponttal nőtt, mióta a párt Martin Schulzot, az Európai Parlament korábbi elnökét nevezte meg kancellárjelöltjeként.

Nem változott a bevándorlás-ellenes Alternatíva Németországnak nevű jobboldali párt népszerűsége sem. Őket az emberek 11,5 százaléka választaná. A szociáldemokratáktól balra álló Baloldal (Die Linke) támogatottsága 8,5 százalékos, míg a zöldekre a lakosság 6,5 százaléka szavazna.

Az INSA március 17. és 20. között 1933 embert kérdezett meg, de az egyelőre nem derült ki, hogy mekkora a felmérés hibahatára.

„Egy nagykoalíció sem garantálja immár automatikusan, hogy Angela Merkel maradhat a kancellár” – kommentálta az eredményeket Hermann Blinkert, az INSA elnöke.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!