2017. november 18., szombat, Jenő napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/barcelonaban-imadtak-migransokat-es-gyuloltek-turistakat-2101867/

Barcelonában imádták a migránsokat

A 13 halálos áldozatot követelő muzulmán terrortámadás előtt csillogó szemű pastu, palesztin és más terrorgyanús népségekkel karonfogva a barcelonai baloldali és liberális fiatalok felvonulást szerveztek a migránsok befogadásáért.A régebbi tudósítások szerint a tüntetők sürgették a madridi kormányt, hogy teljesítse vállalt kötelezettségét, és fogadjon be több ezer menekültet. Akkor a katalán fővárosban legalább 160 ezren demonstráltak, a szervezők becslései alapján viszont legalább 300 ezren voltak.

„Elég a kifogásokból, fogadjuk be őket most!” feliratokkal, sűrű sorokban vonultak fel az egyik főutcán, a Via Laietanán. A menet élén vonult fel Barcelona polgármestere, Ada Colau. A kisebbségben kormányzó konzervatív Néppárt (PP) kivételével a többi parlamenti tömörülés képviseltette magát a tömegmegmozduláson – írta a 888.hu.

„Barcelona nem csupán Katalónia fővárosa, hanem a szolidaritásnak, a kompromisszumoknak, az emberi jogok védelmének és a békének a városa is” – mondta a demonstráción a polgármester.

A kiábrándító valóság

A csütörtök délután történt események megrázták az egész világot. Az Iszlám Állam újabb terrorcselekményében 13 ember vesztette életét, a sérültek száma pedig meghaladja az ötven főt. Az ISIS terrorszervezet nyíltan felvállalta a tettét, aminek megszervezésében a spanyol hatóságok szerint összesen nyolcan vehettek részt.

Hirdetés

Kiemelt

Poirot új bajusza

A Gyilkosság az Orient expresszen a brit krimiírónő talán leghíresebb műve, Hercule Poirot pedig már nem egyszerűen fiktív figura, hanem nyomozói archetípussá vált.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!