2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/az-osztrak-allamfo-videouzenetben-szolitott-fel-valasztasokon-valo-reszvetelre-2335060/

Az osztrák államfő videóüzenetben szólított fel a választásokon való részvételre

MTI
Videóüzenetben szólította fel a vasárnapi parlamenti választásokon való részvételre csütörtökön az osztrák szavazópolgárokat Alexander Van der Bellen osztrák államfő.

Van der Bellen a Facebook-oldalán megjelent csütörtöki nyilatkozatban hangsúlyozta: a választások napja a demokrácia egyik „kitűntetett ünnepnapja”, a szavazójog pedig nem egy magától értetődő dolog.

„Közösen döntünk ezen a vasárnapon arról, milyen irányba haladjon országunk. Ausztria és Európa nagy kihívások előtt áll. A lakosság a politikától vár válaszokat korunk és jövőnk sürgető kérdéseire” – emelte ki az osztrák elnök. Hozzátette: minden egyes szavazat egyenlő súllyal bír, s minden választópolgár befolyással lehet október 15-én arra, hogyan alakuljanak a dolgok Ausztriában.

A migráció, az adók és a koalíciós kérdések uralták a pártok szeptemberi és októberi televíziós vitáit – mutatták ki a legfrissebb felmérések.
Jelentős hangsúlyt kapott az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) között elmérgesedett viszály. de alig maradtak el ettől a munkaerőpiaci, a menekültek integrációjával és Európa-politikával kapcsolatos kérdések.

A még hivatalban lévő szociáldemokrata kancellár, Christian Kern, Sebastian Kurz, az ÖVP elnöke, de Heinz-Christian Strache, a populistának tartott ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője is legtöbbet a menekültügyi kérdésekről beszélt televíziós vitáiban.

A Zöldek pártjának vezetője, Ulrike Lunacek kiemelt témája a szabadkereskedelmi egyezmények voltak. A Neos liberális párt elnöke, Matthias Strolz pedig legtöbbet adópolitikáról beszélt. A korábbi zöldpárti politikus, Peter Pilz az általa indított Pilz listája (Liste Pilz) vezetője migrációs ügyekben szólalt fel leghosszabban – tűnt ki a felmérésekből.

Kiemelt

Éhes sportolók

Megoldhatná-e a magyar futball problémáit a víváshoz vagy a vízilabdához hasonló továbbtanulási arány? Egyetemet végzett élsportolók válaszoltak kérdéseinkre.

Poszt-trauma

Erős pofonba szaladtak bele a ballibek

Indul a bakterház.

Budaörs Welcoming Refugees and Migrants?

Luca-napi félhomály az ország leggazdagabb településén.

Ági néni, Ildi néni! Etye, petye, lepetye

Huncutkodás a Lukács-tanítványtól.

Nem fogják elhinni, ki veheti át Havas Henrik műsorát

Hajrá MSZP?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!