2017. február 19., vasárnap, Zsuzsanna napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/az-olasz-nepszavazas-ele-egy-orbani-megerzes-1227430/

Az olasz népszavazás elé egy orbáni megérzés

Ezt mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke 2016 február 19-én, a brüsszeli csúcsértekezleten, miután a balos olasz miniszterelnök Matteo Renzi migránsügyben pénzelvonással fenyegette meg a kötelező kvótát elutasító visegrádi országokat, nyilatkozataiban célkeresztbe téve Magyarországot:

„Ez egy olyan szakma, a mienk, hogy nagyon meg kell becsülni a következő napot is, ha az ember megéri a hivatalában. Ezért szerénységre inteném magunkat arra vonatkozóan, hogy milyen ígéreteket tegyünk meg vállaljunk 2020 utánra.

Úgyhogy az ilyen típusú fölvetéseket a sok puskaport szagolt veteránok türelmével és nyugalmával szoktam fogadni. Majd meglátjuk, ki hol lesz 2020-ban, és mit fog akkor csinálni.”

(A 2020-as dátumhoz: addig már elfogadott költésvetése van az EU-nak, a Renzi-féle ”javaslatokat„, csak az azt követő időszakra lehet elővezetni)

Vasárnap az olasz törvényhozás átalakítását célzó népszavazást tartanak, a kezdeményező Renzi azt mondta, sikertelenség esetén lemond.

Lássuk.

Kiemelt

Humor és egy kis cinizmus

A Nemzeti Színházban és a Centrálban is játszik, pályáján végigkísérik a jobbnál jobb filmszerepek. Nagy-Kálózy Eszterrel a Centrál Színházban beszélgettünk.

Poszt-trauma

Minden eddigit felülmúló árulást követett el két magyar balliberális

Vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés?

A Népszava páros lábbal szállt bele a magyarokba

A Vörös kalapács újra lecsapott.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

A játékbaba, melyet biztosan nem venne meg gyermekének

Ezek után mi jöhet még?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!