2017. január 21., szombat, Ágnes napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/az-iszlam-allam-merenylete-lehetett-floridai-lovoldozes-1309837/

Az Iszlám Állam merénylete lehetett a floridai lövöldözés is?

twitter.com, 888.hu

A hírek szerint öten meghaltak és nyolcan megsebesültek a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén történt pénteki lövöldözésben. A fegyveres elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették, de sokáig nem lehetett róla semmilyen információt sem olvasni. A cnbcnews.com pénteki értesülése szerint azonosították a lövöldözőt: a 26 éves Esteban Santiago volt az elkövető.

Szombaton kürtölték szét a hírügynökségek, hogy leszerelt amerikai – korábban Irakban szolgálatot teljesítő – veterán volt 26 éves férfi, aki a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén előző nap vaktában lövöldözött. Az amerikai média azt is kiderítette, hogy mentális problémákkal küszködött, pszichológiai kezelésben is részesült.

Azóta számos elmélet született már a merénylővel kapcsolatban, miközben a hatóságok megpróbálják elkerülni annak a gyanúját, hogy eetleg terrorcselekmény történhetett. Sebastian Gorka, azaz Gorka Sebestyén biztonságpolitikai szakértő előbányászott két fotót, amelyek összevetése sok mindent megmagyarázhat:

A bal oldalon az egyik dzsihadista bostoni robbantó, a fiatalabb Tsarnaev fivér látható, jobbra pedig a floridai merénylő. A közös bennünk a tawhíd, azaz a jel, amit a kezükkel mutatnak. Ez az Iszlám Állam harcosai által is rendszeresen használt jel ( a berlini merénylő is használta szelfijein). A mutatóujj az iszlám vallásban az egységet jelképezi, amint arról a 888.hu is beszámolt.

Ez persze csak két fotó, és két azonos kézjel. A hasonlóság azonban gyanút ébreszt. Türelemmel várjuk, hogy az amerikai nyomozók milyen eredményre jutnak munkájuk folyamán.

Kiemelt

Történelmi lehetőség előtt a magyar–amerikai viszony

Bayer Zsolt arról beszélt, hogy a fennálló világrend leáldozóban van, és egy új kiépítésében Donald Trumpnak meghatározó szerepe lesz.

Poszt-trauma

Ütik a kommentelők Alföldit

Megkönnyezi a himnuszt, mégis keresztbe feküdt az olimpiának.

Soros célkeresztjében Trump és a magyarországi olimpia

Íme a közös pont az olimpia-ellenes civilek és a Trump beiktatását megzavarni készülő szervezet között.

Függetlenek és nem Soros áll mögöttük. Valóban?

Ők akarnak csapást mérni a budapesti olimpiára.

Körbevezették Kálmán Olgát

Nem egyedül ment az első vizitre.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!