2017. március 29., szerda, Auguszta napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/az-iszlam-allam-merenylete-lehetett-floridai-lovoldozes-1309837/

Az Iszlám Állam merénylete lehetett a floridai lövöldözés is?

twitter.com, 888.hu

A hírek szerint öten meghaltak és nyolcan megsebesültek a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén történt pénteki lövöldözésben. A fegyveres elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették, de sokáig nem lehetett róla semmilyen információt sem olvasni. A cnbcnews.com pénteki értesülése szerint azonosították a lövöldözőt: a 26 éves Esteban Santiago volt az elkövető.

Szombaton kürtölték szét a hírügynökségek, hogy leszerelt amerikai – korábban Irakban szolgálatot teljesítő – veterán volt 26 éves férfi, aki a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén előző nap vaktában lövöldözött. Az amerikai média azt is kiderítette, hogy mentális problémákkal küszködött, pszichológiai kezelésben is részesült.

Azóta számos elmélet született már a merénylővel kapcsolatban, miközben a hatóságok megpróbálják elkerülni annak a gyanúját, hogy eetleg terrorcselekmény történhetett. Sebastian Gorka, azaz Gorka Sebestyén biztonságpolitikai szakértő előbányászott két fotót, amelyek összevetése sok mindent megmagyarázhat:

A bal oldalon az egyik dzsihadista bostoni robbantó, a fiatalabb Tsarnaev fivér látható, jobbra pedig a floridai merénylő. A közös bennünk a tawhíd, azaz a jel, amit a kezükkel mutatnak. Ez az Iszlám Állam harcosai által is rendszeresen használt jel ( a berlini merénylő is használta szelfijein). A mutatóujj az iszlám vallásban az egységet jelképezi, amint arról a 888.hu is beszámolt.

Ez persze csak két fotó, és két azonos kézjel. A hasonlóság azonban gyanút ébreszt. Türelemmel várjuk, hogy az amerikai nyomozók milyen eredményre jutnak munkájuk folyamán.

Hirdetés

Kiemelt

Mostantól mindennap láthatják a Hegyvidéken Papp Lacit

A háromszoros olimpiai bajnok ökölvívólegenda egész alakos szobrát a főváros XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ mellett avatták fel.

Poszt-trauma

Nagy Bandónak elmentek otthonról

Sárga stigmát rakatna a „nemfideszesekre”.

Molnár Gyula Csipkerózsika szerepét vállalta

Mindenkinek van egy álma, a szoci pártelnöknek is.

Jó helyre került a hat éveseknek szánt felvilágosító kifestő

Az elemzés nem mélyreható, ellentétben Apával.

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!