2017. június 26., hétfő, János, Pál napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/az-europai-unios-vezetok-fontolgatjak-hatarzar-bevezeteset-1538566/

Az európai uniós vezetők is fontolgatják a határzár bevezetését

MTI
A Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint az európai uniós vezetők is kezdenek hangot adni annak, hogy aggasztó a migrációs helyzet, amelyre a leghatékonyabb megoldás az lenne – mondta -, ha Magyarország példáját követve határzárakat hoznának létre.

Speidl Biankát arról kérdeztek az M1 aktuális csatornán vasárnap, hogy az Európai Parlament néppárti elnöke, Antonio Tajani a Die Welt című német lapnak adott interjújában egyebek mellett úgynevezett menedékvárosok létrehozásáról beszélt. A kutató azt mondta: felvetődik a kérdés, ki és hogyan tartaná fenn ezeket a városokat, ki tartaná ott ezeket az embereket.

Antonio Tajani a német lapinterjúban a menekültválság megfékezésére az észak-afrikai államokkal kötendő, pénzügyi segítséget magában foglaló uniós egyezménnyel kapcsolatban arról beszélt: az ENSZ és európai haderő védelme alatt álló menekülttáborokat kell létrehozni. Ezek „átmeneti városok” lennének, ahol az emberek ideiglenesen élhetnének, kórházakkal, gyermeklétesítményekkel. Meg kell akadályoznunk – mondta – , hogy a migránsok embercsempészek kezére kerüljenek és a sivatag vagy a Földközi-tenger átszelése közben életüket veszítsék.

Forrás: MTI

Antonio Tajani a jelek szerint megelégelte az EU tesze-toszaságát

Speidl Bianka szerint ha ilyen kijelentést tesz az EU egyik vezető politikusa, az azt sugallja, hogy a migrációs helyzet nagy aggodalomra ad okot és ennek is hangot is adnak.

Hangsúlyozta: „az igazi áttörés” az lesz, amikor jogi határzár létesítésére hívják fel az unió tagállamait, vagy „akár az összes európai országot”. Úgy folytatta: szerinte a leghatékonyabb megoldás az lenne, ha Magyarország példáját követve határzárakat hoznának létre.

Jelezte: szükség lenne egy hasonló nyilatkozatra, mint amilyen Antonio Tajanié, csak „még magasabb szintről”, és szerinte ez várható is a következő egy-másfél évben.

Hirdetés

Kiemelt

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Poszt-trauma

Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját

Most már mindenki tisztán láthat.

Kanada meggenderedett!

Lehet, hogy Kanadában be kell majd tiltani az angolt (is).

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!