2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja
Külföld, Lovas István
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/az-ep-sajtoszolgalata-falaz-schulz-botranynak-1410019/

Az EP sajtószolgálata falaz a Schulz-botránynak

Goebbels is büszke lenne az EP elnökhöz lojális sajtószolgálat akciójára.

„Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnökével kapcsolatos sokkoló leleplezéseket követően a hét végén a parlament Schulzhoz lojális embere által működtetett sajtószolgálata igyekezett leplezni a botrányt azzal, hogy nem volt hajlandó a heti német sajtószemléjébe egyetlen, erre vonatkozó cikket belefoglalni” – kezdődik az Agenda Europe cikke, amely így folytatódik:

„Noha Schulz elhagyta az Európai Parlamentet (EP), totalitariánus taktikája folytatódik. Goebbelsre méltó művelettel az EP sajtófőnöke, Jaume Duch – Schulz régi cimborája, akit Schulz a vezérigazgatói székbe juttatott – teljes mértékben figyelmen kívül hagyott minden olyan sajtócikket, amely a hét végén jelent meg Martin Schulzról és kampányfőnökéről, Markus Engelsről, akiket azzal vádolnak, hogy Schulz öt éves elnöksége alatt visszaéltek hatalmukkal uniós beosztottjaik rovásárra és a pénzügyi szabályokon túltéve magukat azokat saját meggazdagodásukra használták fel.”

A Schulzra vonatkozó leleplezések nem valamilyen ismeretlen kis helyi lapban jelentek meg, hanem a Der Spiegel hetilapban. A pénzügyi botrányról írt még a Frankfurter Allgmeine Zeitung, Németország vezető lapja, valamint más lapok is, mint a Die Welt.

/Megjegyzés: és vasárnap a brit Sunday Times./

„De az EP sajtószolgálatának orwelli elnevezésű Media Intelligence Unit-ja („Médiahírszerző Egység”), együttműködve az Európai Parlament berlini információs hivatalával nem tekintette említésre méltónak a hétvégi összefoglalójában megemlíteni a pénzügyi visszaéléseket egy olyan emberrel szemben, aki öt éven át vezette a parlamentet”, áll az uniós szakportál cikkében.

Ez nem meglepő, írja: a sajtószemlét készítő egység ugyanaz, amelyet Schulz hozott létre elnökként azért, hogy Markus Engels akkori sajtófőnöke innen emelkedhessen tovább minél gyorsabban karrierje létráján.

Csakhogy amikor Schulznak lehetőséget adtak, hogy az első két és fél éves mandátumát megismételje, Engels továbbra is dolgozott kabinetjének, állítólag Brüsszelben, de valóságban az EP berlini információs hivatalában, amelyet kihasználva zsebelt be csalárd módon euró ezreket „utazási költség” gyanánt.

Második mandátuma végén Schulz új egységet hozott létre Engels vezetése alatt, mégpedig a normál felvételi folyamat megkerülésével. Engels jelenleg Schulznak kancellár kampányfőnöke.

De az Európai Parlament „Médiahírszerző Egysége” még azzal sem elégedett meg, hogy a Schulzzal kapcsolatos, robbanóanyag hatású leleplezéseket kihagyja hétvégi sajtószemléjéből: abba volt képe beletenni a Das Bild bulvárlapban egy Schulz-cal kapcsolatos, rá kedvező fényt vető cikket, mégpedig az uniós források felhasználásával kapcsolatban. Ez pedig arról szólt, hogy Schulz kijelentette, „a választási kampány idejére” nem fogadja el a bőkezű európai parlamenti nyugdíját.

„Azt természetesen nem említette, hogy azt nagyon is el fogja fogadni a kampányt követően”, írja utolsó előtti mondatában a portál, amely ezzel a sorokkal zár:

„És ezek azok az uniós politikusok, akik oly szívesen leckéztetnek bennünk az ’igazság utáni’ politikáról. Goebbels büszke lenne.”

Hirdetés

Kiemelt

Megszólalt Soros európai helytartója

Többek között elmondták, hogy természetesen a hozzájuk hasonló értékrendet valló szervezeteket támogatják, például a liberális jogvédőket.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!