2017. június 24., szombat, Iván napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/amerikai-erok-megoltek-az-iszlam-allam-vezetojenek-szovetsegeset-1610320/

Amerikai erők megölték az Iszlám Állam vezetőjének szövetségesét

MTI
Amerikai katonák egy titkos szíriai akcióban megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik közeli szövetségesét. Az akciót a szilveszteri isztambuli merénylettel kapcsolatban indították – jelentették be pénteken Washingtonban.

A valószínűleg Üzbegisztánból származó Abdurrahmon Üzbekivel egy szárazföli bevetésben végeztek április 6-án a szíriai Majadin település közelében – mondta a sajtónak az amerikai Középső Parancsnokság szóvivője, de részleteket nem közölt.

Szárazföldi akció volt, ez minden, amit el akarunk mondani róla – jelentette ki John Thomas ezredes. A szilveszteri isztambuli merényletben 39 embert lőtt agyon egy fegyveres egy szórakozóhelyen. Az áldozatok között külföldiek is voltak. Üzbeki segítette a merénylet végrehajtását. A támadásért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget, és azt állította, hogy a török hadsereg szíriai beavatkozását bosszulták meg vele.

Üzbeki közreműködése világosan bebizonyosodott – mondta a szóvivő.

Hirdetés

Kiemelt

Aleksandar Vucic: Szerbia a bátrak hazája

A beiktatáson részt vevő Orbán Viktor arra a kérdésre, milyen tanácsokat adna Vucicnak kijelentette: a szerb elnöknek nincs szüksége tanácsokra.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!