2017. április 28., péntek, Valéria napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/amerikai-erok-megoltek-az-iszlam-allam-vezetojenek-szovetsegeset-1610320/

Amerikai erők megölték az Iszlám Állam vezetőjének szövetségesét

MTI
Amerikai katonák egy titkos szíriai akcióban megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik közeli szövetségesét. Az akciót a szilveszteri isztambuli merénylettel kapcsolatban indították – jelentették be pénteken Washingtonban.

A valószínűleg Üzbegisztánból származó Abdurrahmon Üzbekivel egy szárazföli bevetésben végeztek április 6-án a szíriai Majadin település közelében – mondta a sajtónak az amerikai Középső Parancsnokság szóvivője, de részleteket nem közölt.

Szárazföldi akció volt, ez minden, amit el akarunk mondani róla – jelentette ki John Thomas ezredes. A szilveszteri isztambuli merényletben 39 embert lőtt agyon egy fegyveres egy szórakozóhelyen. Az áldozatok között külföldiek is voltak. Üzbeki segítette a merénylet végrehajtását. A támadásért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget, és azt állította, hogy a török hadsereg szíriai beavatkozását bosszulták meg vele.

Üzbeki közreműködése világosan bebizonyosodott – mondta a szóvivő.

Kiemelt

Ideges a Pentagon: Trump nem tudja megfogni Erdogant

Ezzel a címmel ismerteti a független német gazdasági-politikai portál az amerikai hadvezetés előtt álló újabb problémát.

Poszt-trauma

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 3.

Néhány cikket ajánlunk a zászlóshajó 444.hu-ról.

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!