2017. október 19., csütörtök, Nándor napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/amerikaban-roma-migransok-okoznak-gondot-2068003/

Amerikában roma migránsok okoznak gondot

Mexikóból utaztak Pennsylvaniába a romániai cigányok

Mintegy negyven romániai cigány rémálommá változtatta az amerikai Pennsylvania állam California nevű településének életét – számolt be terjedelmes írásban a bukaresti Adevarul című napilap. Eddig már több száz amerikai írta alá azt a petíciót, amelyben megoldást sürgetnek a kialakult helyzetre. A messzi földről érkezett cigányok szemetelnek, az utcán végzik szükségleteiket, felfordulást okoznak a köztereken.
De hogyan kerültek az Egyesült Államokba a romák? Mint arról az amerikai városka polgármesteri hivatala tájékoztatta a bukaresti sajtót, az említett 280 migráns a román állampolgárok számára vízummentes Mexikóba érkezett, s egy részük onnan ment át Baltimore-ba, néhányan pedig New Yorkba utaztak. Ezután keveredtek a pennsylvaniai településre.

– Ezeknek a migráns cigányoknak van pénzük bőven. Gondoljanak bele, mennyire drága egy repülőjegy Romániából Mexikóba – mondja felháborodottan az egyik helyi lakos, Dawne Roberts. Mexikó fővárosából a déli amerikai határ felé vették az irányt, s politikai menedékjogot kértek arra hivatkozva, hogy Romániában üldözik őket. A migránsokkal foglalkozó amerikai hivatal vizsgálja az ügyüket. Amíg megszületik a döntés, a migránsoknak lehetőségük van lakást bérelni bárhol az Egyesült Államok területén.

Fotó: Reuters

Képünk illusztráció

Wayne Cekola baltimore-i üzletember több lakást is bérbe adott a cigányoknak. Sokan közülük időnként bemennek Baltimore-ba építkezéseken dolgozni. Amúgy Baltimore mintegy huszonötezer cigánynak ad otthont.

– Rémálommá vált a városunk a migráns romák miatt – panaszkodik egy vállalkozó. A 22 éves Bobbie Anderson, a pennsylvaniai California városka lakosa szerint a korábban csendes település az utóbbi két hónapban a feje tete­jére állt. – Nem vagyok a migránsok ellen, azok ellen vagyok, akik senkit sem tisztelnek. Ezek az emberek letolják a nadrágjukat ott, ahol éppen rájuk jön a szükséglet, jogosítvány nélkül vezetnek, lopnak a boltokból. Elviselhetetlen – fakadt ki a fiatal helybéli.

Hirdetés

Kiemelt

Komoly ellenzéki tömb alakul Porosenko ellen

A Mihail Szaakasvili nevével fémjelzett keddi tiltakozó megmozduláson közel ötezren voltak. Felhívásához csatlakozott két parlamenti párt is.

Poszt-trauma

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Karácsonyi szemfényvesztés

Itt a baloldal, hol a baloldal?

Kunhalmi és a bolsevik tempó

Régi/új koktél Soros boszorkánykonyhájából.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!