2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/a-retteges-foka-2499970/

A rettegés foka

Pánik tört ki London bevásárlóutcáiról híres városrészében péntek este, miután elterjedt a hír, hogy az Oxford Streeten és a és az Oxford Circus metróállomáson több helyen lövések dördültek. A környéken, a már hagyományos november végi kiárusítás, a Black Friday miatt összezsúfolódott töb tízezer ember fejvesztve menekült az áruházakból az utcára, sokan a környékbeli épületekben húzták meg magukat. Pillanatok alatt fegyveres rendőrök, kommandósok lepték el a városrészt, lezárták a metróállomásokat, a terrorcselekmények esetére kidolgozott műveleti tervnek megfelelően átkutatták a környéket, de nem találtak semmit: lövésnyomoknak, esetleges elkövetőknek és sérülteknek sem volt nyoma.

Vaklármának bizonyult a bejelentés, de a lakosság megnyugtatása érdekében egyes helyeken még egy ideg fenntartották a kordonokat és a fokozott rendőri jelenlétet. Emlékezhetünk, hogy a multikulturalizmus és az integráció „nagyobb dicsőségére” elkövetett iszlamista vérfürdők után minden alkalommal összegyűlnek Nyugat-Európa városaiban a derék citizenek és elmantrázzák, hogy őket nem lehet megfélemlíteni és bizony nem fogják feladni a megszokott életmódjukat.

No, ezek az „igazi” és „bátor” demokraták odáig jutottak, hogy lassan egy felfújt papírzacskó kidurrantásától is hanyatt-homlok menekülnek, egyeseknek talán alsóneműt is kell váltaniuk.

Az új hódítók elérték első céljukat, zsigeri félelmet ültettek az európai emberekbe, akik már soha nem fognak úgy élni, mint korábban, akkor sem, ha felkelés után minden nap tízszer elmondják a tükör előtt: nem félek!

Kiemelt

Hipp-pel végre megjött a szerencse

Reménytelennek tűnt a helyzete, de remek hajrával rukkolt ki az ősszel kétszer is edzőt váltó Haladás az NB I-ben. A furcsa idényről Halmai Gábor résztulajdonossal beszélgettünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!