2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/2579089-2579089/

Nagykövetség létrehozását kérte Kelet-Jeruzsálemben a libanoni külügyminiszter

MTI
Dzsibrán Basszíl libanoni külügyminiszter csütörtökön bejelentette, hogy javasolta országa kormányának nagykövetség létrehozását Kelet-Jeruzsálemben, ezzel jelezve, hogy Libanon e várost ismeri el Palesztina fővárosának.

„Átadtam a javaslatot a kormánynak egy libanoni nagykövetség létrehozásáról Kelet-Jeruzsálemben, Palesztina fővárosában, és területcserét javasoltam Mahmúd Abbász palesztin elnöknek erre a célra Libanon és Palesztina között” – írta Twitter-profilján Basszíl.

Az NNA libanoni állami hírügynökség jelentése szerint a kormány úgy határozott, hogy miniszteri bizottságot hoz létre a külügyminiszter által benyújtott javaslat kivizsgálására. A bizottság elnöke Szaad Haríri libanoni kormányfő lesz – tette hozzá az NNA.

Az iszlám országok vezetői szerdán az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) Isztambulban tartott rendkívüli ülésén elfogadott zárónyilatkozatukban Palesztina fővárosává nyilvánították Kelet-Jeruzsálemet. Az ülésen libanoni részről Michel Aun elnök vett részt.

Az OIC egy héttel azután tartott rendkívüli tanácskozást, hogy Donald Trump amerikai elnök a múlt szerdán kijelentette: Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, és odaköltözteti az amerikai nagykövetséget. Az amerikai államfő döntése komoly felháborodást és tüntetéshullámot váltott ki a muszlim országokban. Törökország pedig az OIC soros elnökeként rendkívüli ülésre hívta össze a szervezetet.

Libanonnak jelenleg nincsen diplomáciai képviselete a palesztin területeken.

Kiemelt

Cottbusban nem viselik el a bevándorlókat

Újra ellentétbe kerültek egymással a hétvégén a németek és az idegenek az egykori NDK-hoz tartozó Cottbusban – számolt be róla a tegnapi német sajtó.

Poszt-trauma

Ordas hazugság a holland sajtóban a magyar oktatásról

Szerintük funkcionális analfabéták a magyar diákok.

Ungár elszabadult

Pártmegbízás vagy önmegvalósítás a trollkodás?

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!