2017. április 26., szerda, Ervin napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/virtualis-bebiszitter-foglalkozik-az-unatkozo-gyerekkel-utazas-kozben-1597954/

Virtuális bébiszitter foglalkozik az unatkozó gyerekkel utazás közben

Hazai startup fejlesztette ki a mesélő telefont, az ÚtraManó sztorizik és énekel
Szerdán mutatja be a nagyközönségnek a hazai startup, a Plukkido azt a mobiltelefonos alkalmazását, amelynek segítségével a kisgyermekes családok könnyebben viselhetik el a monoton utazást. Az ÚtraManó az okostelefon helymeghatározása segítségével mindig olyan mesét mond, amelyik kapcsolódik a környékhez, ahol a jármű éppen áthalad.

A tervezőcsapat gyereknevelést segítő eszköze, az ÚtraManó egy GPS-alapú alkalmazás, amellyel az autóban utazó gyermek arról hall mesét, amit éppen a környezetében lát. Így nem unatkozik, nem zavarja a szülőt vezetés közben, és talán még a képernyő nyújtotta varázslat ereje is háttérbe szorul a külvilágban tapasztalható csodákkal szemben. A tervezők 2014 óta dolgoznak azon, hogy játékos eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra, legyen az elhatalmasodó hiszti, a testvérek civakodása vagy akár a hosszú, unalmas autózás. A Plukkido pszichológus és pedagógus szakemberei értenek a gyerekek nyelvén és játékaikkal bevonják őket fantáziavilágukba.

A Plukkido alapítói, Táncsics Judit és Pintér OrsolyaAz ÚtraManó alkalmazás előre felvett, zenei aláfestéssel rendelkező audio­anyagot játszik le a gyermeknek, amint egy adott pont közelébe érkeznek a járművel. Az út során ezekből az audioanyagokból egy koherens mese áll össze, miközben a gyermek kifelé figyel, várja a következő látnivalót, azaz egy meserészletet, és nem unatkozik. Az alkalmazás egyértelműen megkönnyíti a szülő dolgát, aki saját döntése alapján bevonódhat az eseményekbe vagy csak a vezetésre koncentrál.

Az ötlet megszületésekor a ­Plukkido csapatából az alkalmazás fejlesztéséhez épp csak a fejlesztő hiányzott. A meseírást, a grafikai tervezést és a menedzselést tudták vállalni házon belül az alapítók is. Egy startuprendezvényen azonban találkoztak egy kisgyermekes, tapasztalt fejlesztő szakemberrel, akivel kiegészülve eljutottak a béta-verzióig, amely már zenei kísérettel is rendelkezik. Az alkalmazás fejlesztését így saját, kibővült csapatukon belül oldották meg.

Az alkalmazás alapverziója 2017-ben ingyenes letöltéssel elérhető lesz, például a fővárosból a Balatonra tartó családok már májustól örömüket lelhetik Szusz, a kis szélgyerek és a Felhő kalandjaiban, akik az út során még párbeszédbe is elegyednek az utazó gyerekekkel. A vállalkozás ma mutatja be a nagyközönségnek a telefonos alkalmazás működését egy kétnapos startup­fesztivál egyik fellépőjeként.

Kiemelt

Nyolcgólos Ferencváros-győzelem

A címvédő Ferencváros esélyt sem adott ellenfelének, a harmadosztályú Budafoknak a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében: Thomas Doll együttese 8-0-ra ütötte ki riválisát.

Poszt-trauma

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 2.

Így és ezért válhat a „független sajtóorgánum”, a hírgyár távolról irányított hírmanipulációs és politikai agitációs központtá.

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!