2017. november 21., kedd, Olivér napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/valtozni-kepes-cegek-ervenyesulnek-2225854/

A változni képes cégek érvényesülnek

– Ma azok a cégek sikeresek, amelyek keresik a változást, célokkal, vízióval rendelkeznek – jelentette ki Laufer Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke az idei Gyurós Tibor-díj átadásakor. Az elnök hozzátette, hogy az IVSZ az ilyen cégeknek tud leginkább segíteni, hiszen új kapukat nyit meg, új ösvényeket vág. Az Ipar 4.0, vagyis a szektor digitalizációját célzó programok fejlesztésében és kivitelezésében is kulcsszerepe van a szövetségnek, emellett az oktatási területen sem álltunk meg a munkával. Mint ­Laufer kifejtette: – A korábbi években kijelöltük az irányt, és most azon dolgozunk, hogy meg is valósulhasson az informatikai képzés erősítése és a digitális oktatási módszertanok elterjesztése. Továbbá a BME-n keresztül létrejön a régóta várt IoT (vagyis a dolgok internete, Internet of Things) kompetencia-központ, ami a kis- és középvállalkozások kibontakozását hivatott segíteni – sorolta az elnök a terveket.

– A változások korszakában már nem számít meglepetésnek az sem, hogy idén az öt Gyurós-díjjal jutalmazott informatikai menedzser közül négy nem IT-vállalattól érkezett – hangsúlyozta Laufer.

Az év IKT-menedzsere Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője lett; az év IKT-innovációja a Tresorité, IKT-projektje a NAV e-szja-rendszere; a digitális oktatás nagykövete Jakab ­László, a BME dékánja. Posztumusz különdíjat kapott a közelmúltban elhunyt Rónai Balázs, az Abesse korábbi vezérigazgatója.

Hirdetés

Kiemelt

A szellemi háttér fontossága

Egy nép életképessége koroktól függetlenül jórészt a kor szellemi hátterétől függ. Ezt nevezhetjük népléleknek is. A régmúlt nemzeti felfogása jelentősen eltért a maitól.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!