2017. november 22., szerda, Cecília napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/ujra-cserelik-az-idos-dizeleket-2449624/

Újra cserélik az idős dízeleket

A Volkswagen AG vezérigazgatója szerint kívánatos lenne meghosszabbítani az öreg dízelautók lecserélését ösztönző prémium év végi határidejét. Matthias Müller (képünkön) erről a német tartományi közlekedési miniszterek konferenciáján beszélt – közölte az MTI.

Fotó: Reuters

A német kormány és az autóipar részvételével rendezett dízelcsúcson a Volkswagen ígéretet tett arra, hogy az év végéig típustól függően akár 10 ezer eurós árengedményt is kész adni régi, Euro–1 és Euro–4 közötti emissziós kategóriás dízelautók lecseréléséhez új, ­Euro–6 kategóriás Volkswagen- vagy Audi-modellekre.

Nem elég azonban a privát autósokat arra ösztönözni, hogy alacsony ­emissziós paraméterekkel rendelkező modern járművekre cseréljék le régi autói­kat, mert ebben a nagy járműflották üzemeltetőinek kellene élen járniuk – figyelmeztetett a Volkswagen vezérigazgatója. Egyúttal felhívta az autó­gyártók figyelmét is azoknak a mobilitási alapoknak a feltöltésére, amelyek létesítéséről szintén a dízelcsúcson született megállapodás a súlyos légszennyezéssel küzdő városok támogatására.

Az ígért egymilliárd euró helyett az autógyártók eddig 250 millió eurót fizettek be az alapokba.

Hirdetés

Kiemelt

Építőipari csúcsra készül a szakma

Csúcstalálkozón tárgyalja meg a nemzetgazdasági tárca az építőipar legfontosabb szereplőivel az ágazat jelenlegi helyzetében sürgető tennivalókat.

Poszt-trauma

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!