2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/ujabb-nemet-vallalatok-johetnek-magyarorszagra-1318879/

Újabb német vállalatok jöhetnek Magyarországra

Harminc német vállalati beruházásról tárgyal a kormány, ezek nyolcezer új munkahelyet jelenthetnek. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a két ország közötti forgalom értéke az év végére elérte a 47 milliárd eurót, a hatezer itt tevékenykedő német vállalkozás 300 ezer embernek ad munkát. Ezek a számok növekedhetnek tovább, a kormányok közötti politikai viták ellenére is.

A folyamatban lévő tárgyalások során harminc vállalati beruházásról egyeztet a kormány a német partnerekkel; ezek révén szinte teljes egészében magas hozzáadott értéket képviselő, a digitális gazdaságot megjelenítő munkahelyek jöhetnek létre – mondta szerdán Berlinben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A távirati iroda tudósítása szerint a további német cégek esetleges érkezésével tovább nőhet a két ország közötti, rekordszinteket elérő kereskedelem.

Forrás: MTI

Jelenleg háromszázezer embernek adnak állást hazánkban a német cégek

A tárcavezető kiemelte, hogy a forgalom tavaly év végére elérte a 47 milliárd eurót, és a hatezer, Magyarországon tevékenykedő német vállalkozás már 300 ezer embernek ad munkát. – Ez is mutatja, hogy Magyarország számára Németország az egyik legfontosabb szövetséges Európában politikai és gazdasági szempontból – hangsúlyozta. A miniszter szerint a hazai kormányzat ezzel együtt nem akarja letagadni, hogy a két kormány között jelentős véleménykülönbség van egy nagyon fontos kérdésben, hiszen a magyar kormány úgy látja, hogy Európa megnövekedett terrorfenyegetettsége közvetlen összefüggésben áll az illegális migrációval. – Ezt a nézetet német kollégáink nem osztják – fogalmazott. A németek 50 százalékkal többet kereskednek a visegrádi négyekkel, mint Franciaországgal, és nagyjából 50-55 százalékkal többet a közép-európai országokkal, mint az Egyesült Államokkal, ami egyértelműen jelzi, hogy a német gazdaság jövője szempontjából is rendkívül fontos, hogy a közép-európai gazdaságok jól teljesítsenek – mutatott rá Szijjártó Péter.

– Nem véletlen, hogy egy irányba mutatnak a számok, így Németországban és Magyarországon egyszerre süllyedt 5 százalék alá a munkanélküliség, és egyszerre emelkedett történelmi csúcsra a foglalkoztatottság – tette hozzá. Aláhúzta: 2017 egyik fő kihívása az átállás az új típusú gazdaságra, és ebben a német vállalatok szerepe a legfontosabb, a kormány pedig minden lépést megtett, ami a német cégek megítélése szerint szükséges ahhoz, hogy Magyarország a „digitális korszakban” is sikeres és versenyképes legyen.

Kiemelt

Balog Zoltán: Európa szégyenét jelentik a kommunizmus bűnei

Az Elba és Vlagyivosztok közötti területen élők a múlt század közepére megismerték a Gulág valóságát, így az „nem speciálisan magyar történet”.

Poszt-trauma

Jönnek az új kossuthok?

Kossuth szíve nélkül.

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!