2016. július 30., szombat, Judit, Xénia napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/ujabb-atalakitas-zajlik-tesconal-366967/

Újabb átalakítás zajlik a Tescónál?

Munkaköröket vonnak össze az áruházlánc pékségeiben
Ismét átalakítja működését a Tesco áruházlánc, ami azzal jár, hogy bizonyos munkakörökben feleslegessé válik a dolgozók munkája – tudta meg lapunk. A munkaerő- és szakemberhiány egyre szembetűnőbb a kiskereskedelemben.

Márciusig átszervezik a pékségek működését a Tesco áruházakban, ami azzal jár, hogy bizonyos munkaköröket összevonnak, vagyis egységenként egy-két dolgozónak megszűnik az állása – értesült a Magyar Idők. Lapunknak a lánc eladói munkakörben alkalmazott dolgozói azt jelezték, hogy ezekben a hetekben újabb átalakítások zajlanak a cégnél, amelyek következtében olyan feladatokat is el kell látniuk a jövőben, amiket egyébként csak külön szakképesítéssel rendelkező munkatársak végezhetnének el. Így például a pékségekben lévő sütők, kemencék fizikai munkát, illetve szaktudást is igénylő üzemeltetését, a kész termékek szakszerű kezelését is eladók végzik majd a jövőben, nem pedig szakirányú vizsgával rendelkező dolgozók. A lánc lapunknak nyilatkozó alkalmazottai szerint a lépés a munkáltatónak a bérköltségek csökkenésével járhat, míg az új feladatokra beosztott dolgozóknak fizetésük változása nélkül nő a terhelésük. – Már az éjszakai műszak megszüntetése is pluszfeladatokat rótt a dolgozókra, az újabb lépés mögött ugyancsak a költséghatékonyság, illetve az alacsony bérek miatt mostanra súlyos problémává duzzadt szakemberhiány is áll – fogalmazott egyik informátorunk.

Fotó: Katona Vanda

Fotó: Katona Vanda

Az átalakítás mögött a termékkínálat változása áll, ugyanis a diszkontokban kialakított látványpékségek olyan versenyhelyzetet teremtenek, amit a Tesco is kénytelen követni. Az áruházi pékségekben egyre inkább az olyan, úgynevezett kényelmi termékeket keresik a vásárlók, amelyek elkészítése, sütése nem igényel különösebb szaktudást. – A kemencék működtetését külön képzésen sajátítják el a pékségek eladói, akiknek ezekhez a feladatokhoz valóban nem kell rendelkezniük szakmunkásmúlttal – mondta kérdésünkre egy áruházi vezető, aki szerint a pékségek átszervezésével egységenként egy-két szakképzettséget igénylő munkakört váltanak majd ki. Megkerestük a Tesco áruházláncot is az átalakítás részleteiről.

A vállalat jelezte: folyamatosan felülvizsgálja működését a legmagasabb szintű kiszolgálás érdekében. Emiatt a hipermarketekben, a pékség területén dolgozó kollégák munkaköre módosult a még hatékonyabb működés elérése, a termelés optimalizálása és a vásárlói elégedettség növelése érdekében.

Hirdetés

Kiemelt

Meseregény a Visszhang utcából

Létezik Tihanyban egy birodalom, amely a szebbnél szebb, értékesebbnél értékesebb babák lakhelye – de az őket birtokló család története is kész meseregény.

Poszt-trauma

Vágó István ezúttal Áderbe rúgott bele

A Gyurcsány-barát kvízmester hatalmas bakot lőtt.

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Kapocs Nizza és München között: csemege összeesküvés elmélethez

Egy német újságíró mind a két helyszínen videón rögzítette a véres eseményeket.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!