2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/turisztikai-csucsot-tartottak-v4-orszagok-1417288/

Turisztikai csúcsot tartottak a V4-országok

Turisztikai csúcstalálkozót tartott a visegrádi országcsoport (V4) – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – február 14–15-én Varsóban. A rendezvényen aláírták a V4-országok 2017. évi közös turisztikai marketingtervét – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A V4-ek összehangolt marketingjének főbb célpiacai lesznek ebben az évben az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és a volt FÁK-államok, továbbá Kína. Közölték: egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatalabb korosztályt innovatív marketingeszközökkel, például a közösségi médiában folytatott kampánnyal érjék el. A találkozón elhangzott, immár mindhárom V4-partner állam szerepel Magyarország tíz fő küldőországának rangsorában.

A 2016-os adatok alapján a vendég­éjszakák két számjegyű növekedésével Csehország a negyedik, Lengyelország pedig – két hellyel előrelépve – az ötödik helyre került. Szlovákia hónapról hónapra húsz százalék körüli növekedést produkálva a tizedik lett a beutazók listáján, kiszorítva a pozíciót hagyományosan elfoglaló Hollandiát.

Arról is szó esett, hogy 2017 októbe­rében a Kínával együttműködő 16 kelet- és közép-európai ország lehet a Makaóban megrendezendő 6. Global Tourism Economic Forum díszvendége, amely kiváló alkalmat teremt a régió bemutatkozására. – Magyarországnak 2017 az együttműködésben nagy lehetőséget hoz, mert júliusban átveszi a V4 soros elnökségét Lengyelországtól – emlékeztetett a turisztikai ügynökség.

Hirdetés

Kiemelt

Vegán mosógélekkel tör be a piacra a hazai startup

Egy magyar cég kőolajszármazékok helyett kókuszolajból készíti a tisztítószereket.

Poszt-trauma

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!