2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tovabb-tart-az-ujlakas-piac-lendulete-2618413/

Tovább tart az újlakás-piac lendülete

Tovább bővül jövőre a lakáspiac, az áremelkedés üteme azonban lassul, az új lakások értékesítésének lendülete 2019 végéig kitarthat – állapította meg tegnap az Ingatlan.com több mint 200 ezer lakáshirdetés alapján készített éves összefoglaló elemzésében.

Eszerint egy év alatt a fővárosi téglalakások átlagos négyzetméterára 16 százalékkal 543 ezer forintra emelkedett, míg a fővárosi panellakásoké 19 százalékkal 405 ezer forintra nőtt.

Az idén 160 ezer tranzakcióra is sor kerülhet: már megkezdődött új lakások tömeges átadása, jövőre pedig akár 15-20 ezer eladási céllal épült új lakás készülhet el. Az új és a használt lakások árai 2018-ban sem csökkennek, de a drágulás várhatóan 5-10 százalék közé mérséklődik – közölte a portál.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben az évben a kereslet egyre nagyobb részét hitelből finanszírozzák a vevők, mivel minden eddiginél alacsonyabb kamattal lehet lakáshitelt felvenni. A másik komoly változás, hogy a fővárosban már nem növekszik az adásvételek száma, amely jövőre véget vethet a dinamikus áremelkedésnek is. A növekedés motorja átkerül a vidéki városokba – mutatott rá.

Kiemelt

Egyhavi keresettel több maradt az embereknél

A további emelkedéshez jó alapot teremt a minimálbér nyolcszázalékos és a garantált bérminimum további 12 százalékos emelése – mondta Varga Mihály.

Poszt-trauma

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!