2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tobblepcsos-fizetesemelest-tervez-mav-1218637/

Többlépcsős fizetésemelést tervez a MÁV

Elkezdődtek tegnap a bértárgyalások a MÁV-nál. Az állami vasúttársaság még nem tett konkrét javaslatot ebben a fordulóban, azonban a Magyar Idők úgy értesült, a tervek között egy többlépcsős, 2017-től 2020-ig tartó bérfelzárkóztatási program szerepel. A MÁV a minimálbérrel és bérminimummal kapcsolatos múlt heti megállapodást követően arra vár, hogy az állam meghatározza a rendelkezésre álló bértömeget, valamint hogy a járulékcsökkentést az állam átadja-e a dolgozóinak.

Lapunk úgy tudja, az előzetes kalkulációk alapján jövőre 12, 2018-ban további 10, majd rá egy évre újabb 8 százalékos béremelést kaphatnak a vasúti dolgozók, tehát összességében 2020-ig legalább 30 százalékkal nőhetne a bérük. A MÁV korábban lapunkkal azt közölte, több területen már az idén bérfelzárkóztatási programot indítottak annak érdekében, hogy kezeljék a munkaerőhiányt.

Kiemelt

Majdnem száz százalék

Kiss Éva, Bíró Blanka és Mikler Roland mellett José Manuel Sierra is világklasszis produkciót nyújtott a hét végén.

Poszt-trauma

Schiffer András: jövőre nehéz lesz Orbán Viktornak

Az LMP volt társelnöke nem menne visszadolgozni a TASZ-hoz, az ő ízlésének sem felel már meg az ilyen típusú jogvédelem.

Jönnek az új kossuthok?

Kossuth szíve nélkül.

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!