2017. január 24., kedd, Timót napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tobblepcsos-fizetesemelest-tervez-mav-1218637/

Többlépcsős fizetésemelést tervez a MÁV

Elkezdődtek tegnap a bértárgyalások a MÁV-nál. Az állami vasúttársaság még nem tett konkrét javaslatot ebben a fordulóban, azonban a Magyar Idők úgy értesült, a tervek között egy többlépcsős, 2017-től 2020-ig tartó bérfelzárkóztatási program szerepel. A MÁV a minimálbérrel és bérminimummal kapcsolatos múlt heti megállapodást követően arra vár, hogy az állam meghatározza a rendelkezésre álló bértömeget, valamint hogy a járulékcsökkentést az állam átadja-e a dolgozóinak.

Lapunk úgy tudja, az előzetes kalkulációk alapján jövőre 12, 2018-ban további 10, majd rá egy évre újabb 8 százalékos béremelést kaphatnak a vasúti dolgozók, tehát összességében 2020-ig legalább 30 százalékkal nőhetne a bérük. A MÁV korábban lapunkkal azt közölte, több területen már az idén bérfelzárkóztatási programot indítottak annak érdekében, hogy kezeljék a munkaerőhiányt.

Kiemelt

Újraindulhat a vörösiszapper

Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását kérte az ügyész a vörösiszapper másodfokú tárgyalásán hétfőn a Győri Ítélőtáblán.

Poszt-trauma

Arról tűnődik az amerikai csillag, hogy felrobbantja a Fehér Házat

Madonna végérvényesen új korba lépett: mentális pauza lépett fel nála.

Lejáratta magát az ATV

A tévécsatorna Sas-kabaréval emlékezett a hétvégi tragédiára.

Ütik a kommentelők Alföldit

Megkönnyezi a himnuszt, mégis keresztbe feküdt az olimpiának.

Soros célkeresztjében Trump és a magyarországi olimpia

Íme a közös pont az olimpia-ellenes civilek és a Trump beiktatását megzavarni készülő szervezet között.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!