2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tobb-villamos-energia-fogyott-az-elmult-evinel-2675968/

Több villamos energia fogyott az elmúlt évinél

A magyarországi villamosenergia-felhasználás 2,3 százalékkal nőtt 2017-ben a Mavir Magyar Villamosenergia-­ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapján közzétett adatok szerint. Tavaly a villamosenergia-rendszer összes fogyasztása elérte a 45,05 terawattórát (TWh) az előző évi 44,035 TWh után, közölte az MTI. A friss érték illeszkedik a többéves, nagyjából egyenletes növekedést mutató trendbe.

A felhasználásból 32,18 TWh-nyi áramot a hazai villamos erőművek állítottak elő, a többi importból érkezett. A behozott áram 28,58 százalékot tett ki a teljes évi felhasználásból, az arány csak kissé csökkent az előző évihez képest, amikor 28,9 százalék volt. A 2017-ben importált 12,87 TWh villamos energia egy százalékkal meghaladta a 2016. évi behozatalt. Az import 38,6 százalékos aránnyal tavaly februárban tetőzött, decemberben pedig mindössze 22 százalék volt.

Tavaly az országos felhasználás januárban volt a legmagasabb, 4,27 TWh, de az import ebből alig haladta meg a 25 százalékot. A legalacsonyabb fogyasztást áprilisban mérték, 3,48 TWh-t.
A hazai villamosenergia-rendszer legmagasabb terhelése 2017-ben ­január 11-én volt, akkor 6780 megawatt (MW) volt. Ez meghaladta a korábbi rekordterhelést, a 2016. december 8-i 6749 MW-t.

Kiemelt

Gulyás Gergely: igazolás kell a magyar állampolgársághoz

Értelemszerűen külföldinek minősül az illető mindaddig, amíg nem történik meg az állampolgárság megállapítása – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője az ECHO TV-ben.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!