2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tobb-mint-250-millio-forinttal-tamogatta-az-ngm-masterfoam-kft-t-2627407/

Több mint 250 millió forinttal támogatta az NGM a Masterfoam Kft.-t

MTI
A Masterfoam Kft. 251 millió forint vissza nem térítendő támogatásról írt alá szerződést a Nemzetgazdasági Minisztériummal a nagyvállalati beruházási program keretében – közölte szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján a Masterplast Nyrt.

A tájékoztatás szerint a Masterplast 100 százalékos tulajdonában álló kft. a támogatásból káli extrudált polietilént gyártó üzemét fejleszti, a beruházás összértéke több mint 500 millió forint.

A Heves megyei Kálon 2005-ben megnyitott gyár új kapacitásai már 2018-ban megkezdhetik a termelést – írták. A Masterplast 2020-ig 21 új munkahelyet hoz létre, 2023-ig pedig fenntartási kötelezettséget vállalt a fejlesztésekre.

A Masterplast december 7-én sajtótájékoztatón közölte, hogy az idei, várhatóan 90 millió eurós bevétel 2020-ra több mint 110 millió euróra emelkedik, illetve az EBITDA aránya a bevételhez 7,5 százalék fölé nő.

A társaság idén 2,4 millió euró adózott profitra és 5,2 millió euró kamat, adófizetés és amortizáció előtti eredményre (EBITDA) számít. Jövőre az adózott eredmény 2,8 millió euró, az EBITDA 6,1 millió euró, az árbevétel 93,2 millió euró lesz előrejelzésük szerint.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoportnak 10 országban van saját tulajdonú leányvállalata és további 30 országba értékesít termékeket.

A Masterplast részvényeivel október óta a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a 100 forint névértékű értékpapírok a pénteki kereskedést 0,33 százalékos erősödéssel 603 forinton zárták, 1,84 millió forint forgalom mellett.

Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 718 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt.

Kiemelt

A magyar kultúra napjaBalázs Péter kapta az idei Bessenyei-díjat

Az elismerést B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester adták át a Kossuth-díjas színész-rendezőnek.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!