2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tizedevel-nott-az-apollo-tyres-arbevetele-2449690/

Tizedével nőtt az Apollo Tyres árbevétele

Magasabb forgalom mellett csökkent az Apollo Tyres Ltd. indiai gumiabroncsgyártó konszern nyeresége a pénzügyi éve második negyedévében – tájékoztatta az MTI-t az Apollo Tyres Hungary Kft.

Az Apollo Tyres 2017/18-as pénzügyi évének szeptemberrel zárt második negyedévében 34,18 milliárd rúpia (140 milliárd forint), az egy évvel korábbinál 11 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 1,4 milliárd rúpia nettó nyereséget ért el, kisebbet az egy évvel korábbi 2,6 milliárd rúpiá­nál. A működési eredmény 3,05 milliárd rúpiá­ra csökkent 4,38 milliárdról, a bevételarányos bruttó jövedelmezőség 8,9 százalékra 13,2 százalékról. Az első üzleti félévében 69,55 milliárd rúpia értékesítési árbevételt ért el az Apollo Tyres, 5 százalékkal magasabbat az előző évi 66,16 milliárd rúpiánál. Nyeresége 2,28 milliárd rúpiára csökkent a tavalyi első félévi 5,74 milliárd rúpiáról.

A bevételarányos jövedelmezőség romlását Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. elnöke a nyersanyagárak második negyedévi 15 százalékos éves növekedésével indokolta.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a folyamatban lévő kapacitásbővítő beruházásoknak köszönhetően a vállalat az elkövetkező negyedévekben forgalmának további növekedésére számít.

 

Kiemelt

Fidesz: Vona Gábor hitelessége omlott össze

A nagyobbik kormánypárt közleményében arra reagált, hogy a Jobbik elnöke szerint összeomlott a Fidesz migrációs politikája.

Poszt-trauma

Egy kis LMP-s urizálás

Hogy hallal, vaddal, s jó falattal kedveskednek-é majd, azt nem tudjuk.

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!