2017. november 21., kedd, Olivér napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tizedevel-nott-az-apollo-tyres-arbevetele-2449690/

Tizedével nőtt az Apollo Tyres árbevétele

Magasabb forgalom mellett csökkent az Apollo Tyres Ltd. indiai gumiabroncsgyártó konszern nyeresége a pénzügyi éve második negyedévében – tájékoztatta az MTI-t az Apollo Tyres Hungary Kft.

Az Apollo Tyres 2017/18-as pénzügyi évének szeptemberrel zárt második negyedévében 34,18 milliárd rúpia (140 milliárd forint), az egy évvel korábbinál 11 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 1,4 milliárd rúpia nettó nyereséget ért el, kisebbet az egy évvel korábbi 2,6 milliárd rúpiá­nál. A működési eredmény 3,05 milliárd rúpiá­ra csökkent 4,38 milliárdról, a bevételarányos bruttó jövedelmezőség 8,9 százalékra 13,2 százalékról. Az első üzleti félévében 69,55 milliárd rúpia értékesítési árbevételt ért el az Apollo Tyres, 5 százalékkal magasabbat az előző évi 66,16 milliárd rúpiánál. Nyeresége 2,28 milliárd rúpiára csökkent a tavalyi első félévi 5,74 milliárd rúpiáról.

A bevételarányos jövedelmezőség romlását Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. elnöke a nyersanyagárak második negyedévi 15 százalékos éves növekedésével indokolta.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a folyamatban lévő kapacitásbővítő beruházásoknak köszönhetően a vállalat az elkövetkező negyedévekben forgalmának további növekedésére számít.

 

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!