2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tesconal-megegyeztek-jovo-evi-beremelesrol-2542603/

A Tescónál is megegyeztek a jövő évi béremelésről

A Tesco-Global Áruházak Zrt. a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében további 2,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelmi dolgozók béremelésére – közölte az áruházlánc tegnap a távirati irodával.

Az áruházláncnál 2018 januárjától 197 000 forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek a minimum hat hónapja teljes munkaidőben a Tescónál dolgozó munkatársak esetén. A béremelés 14 100 munkavállalót érint, a bérek pedig átlagosan tíz százalékkal emelkednek a vállalatnál.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) közleményé­ben azt írta: a legnagyobb munkavállalói csoport 2018-ban is a szakmunkás bérminimum (180 500 forint) feletti összeget (197 000 forint) kapja meg a vállalattól, amelyet kiegészít a kafetéria, a dolgozói kedvezmény és adott esetben a műszakpótlék. A béremelés érinti a raktári és egyes irodai osztályon dolgozókat is.

A KDFSZ és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodott a munkáltatóval abban is, hogy 2018 áprilisában ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, és egyeztetnek a központi irodában dolgozók és az irodához tartozó munkavállalók béremeléséről, és ezt az egyeztetést 2018. május 31-ig lezárják. A KDFSZ az egyeztetéseken fontosnak tartotta kiemelni a fejlődés lehetőségének biztosítását, ezért javasolta, hogy a cég tanulmányi szerződéssel tegye lehetővé az OKJ-képzést, ezzel is biztosítva a munkavállalóknak a szakmai fejlődést, illetve az előrelépés lehetőségét.

A Tesco jelezte: a béremelések mellett nagy hangsúlyt helyez erre, ezért 2017-ben csaknem százmillió forintot fektetett be összesen több mint ezer kolléga OKJ-képzésébe. A cég a 2018-as béremeléssel 2017. január óta 11,1 milliárd forintot fordított a munkatársak bérének növelésére.

Kiemelt

Havast védi Vonáék lapja

Baukó Éva és Molnár Anikó után Gesztesi Károly is megszólalt Havas Henrik ügyében, a színész szerint a televíziós rendszeresen zaklatta Liptai Claudiát, amikor közösen vezettek műsort.

Poszt-trauma

Magyar szívvel: Big Mac-index

A Big Mac reklámarca lesz Vona Gábor?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!