2017. június 26., hétfő, János, Pál napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/termeli-bevetelt-az-adohatosagi-traffipax-1840903/

Termeli a bevételt az adóhatósági traffipax

Többet használják pénztárgépüket a vállalkozások, ha megtudják, hogy jönnek a hivatal ellenőrei

Érdemes volt beüzemelni az adótraffi­paxot – a kezdeti időszak tapasztalatai alapján így vélekednek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV). A hatóság az év eleje óta saját honlapján közzéteszi azokat a helyszíneket, ahol a szervezet munkatársai ellenőrzéseket tartanak, a tájékoztatásban az akciók időpontját is rendszerint előre megjelölik. – Az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételeit. Ez egyértelműen kimutatható az online pénztárgépek és a foglalkoztatottak bejelentési adatai alapján – nyilatkozta a távirati irodának a NAV vezetője.

Forrás: MTI

Munkában a NAV-oso: az új tájékoztatási módszer üzembe helyezése óta csökkent a szabálytalanságok száma

Tállai András példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál február 27-én megkezdett vizsgálatsorozatot hozta fel. Az egyhetes, előre közzétett ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, s csupán két, bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot. A pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan húsz százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások pedig még nagyobb növekedést mutattak, az adóalap átlagosan ötven százalékkal emelkedett a vizsgált vállalkozásoknál. De a legális foglalkoztatásra is jótékony hatással volt az adótraffipaxos akció: az érintett vállalkozók majdnem félezer alkalmazottat jelentettek be, kétszázzal többet, mint az ellenőrzést megelőző időszakban.

Tállai András úgy vélekedett: az ellenőrzések meghirdetésével az adóhivatal támogatja a vállalkozásokat, egyben arra ösztönzi a gazdaság szereplőit, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák hibáikat. Az adótraffi­pax rendszeres szemmel tartása azonban nem feltétlenül jelenti, hogy a vállalkozások minden adóhivatali razziáról tudomást szereznek. A NAV munkatársai a megjelölt helyszínek mellett másutt is megjelenhetnek.

Hirdetés

Kiemelt

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Poszt-trauma

Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját

Most már mindenki tisztán láthat.

Kanada meggenderedett!

Lehet, hogy Kanadában be kell majd tiltani az angolt (is).

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!