2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/termeli-bevetelt-az-adohatosagi-traffipax-1840903/

Termeli a bevételt az adóhatósági traffipax

Többet használják pénztárgépüket a vállalkozások, ha megtudják, hogy jönnek a hivatal ellenőrei

Érdemes volt beüzemelni az adótraffi­paxot – a kezdeti időszak tapasztalatai alapján így vélekednek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV). A hatóság az év eleje óta saját honlapján közzéteszi azokat a helyszíneket, ahol a szervezet munkatársai ellenőrzéseket tartanak, a tájékoztatásban az akciók időpontját is rendszerint előre megjelölik. – Az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételeit. Ez egyértelműen kimutatható az online pénztárgépek és a foglalkoztatottak bejelentési adatai alapján – nyilatkozta a távirati irodának a NAV vezetője.

Forrás: MTI

Munkában a NAV-oso: az új tájékoztatási módszer üzembe helyezése óta csökkent a szabálytalanságok száma

Tállai András példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál február 27-én megkezdett vizsgálatsorozatot hozta fel. Az egyhetes, előre közzétett ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, s csupán két, bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot. A pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan húsz százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások pedig még nagyobb növekedést mutattak, az adóalap átlagosan ötven százalékkal emelkedett a vizsgált vállalkozásoknál. De a legális foglalkoztatásra is jótékony hatással volt az adótraffipaxos akció: az érintett vállalkozók majdnem félezer alkalmazottat jelentettek be, kétszázzal többet, mint az ellenőrzést megelőző időszakban.

Tállai András úgy vélekedett: az ellenőrzések meghirdetésével az adóhivatal támogatja a vállalkozásokat, egyben arra ösztönzi a gazdaság szereplőit, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák hibáikat. Az adótraffi­pax rendszeres szemmel tartása azonban nem feltétlenül jelenti, hogy a vállalkozások minden adóhivatali razziáról tudomást szereznek. A NAV munkatársai a megjelölt helyszínek mellett másutt is megjelenhetnek.

Kiemelt

Hármas fokozatot mutat a milánói skála

Beszéljünk egy kicsit az elmúlt években talán nem is méltatlanul háttérbe szorult olasz futballról, annak is egykoron volt – s talán újra megerősödő – milánói fellegváráról.

Poszt-trauma

Vajon mit rombol majd a Momentum vidéken?

Az olimpiát már „megoldották”.

A szoci tanárnak a gyerekek között is szabad kampányolni?

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Pedig csak egy kérdést tett fel.

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Gálvölgyiék után is sikerült fokozni. Mi jöhet még ezután?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!