2017. október 19., csütörtök, Nándor napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/telekomnal-elerheto-digitalis-jolet-alapcsomag-2073100/

A Telekomnál is elérhető a Digitális jólét alapcsomag

Elérhetővé vált a Digitális jólét alapcsomag (DJA) a Telekomnál is, miután tegnap hitelesítették a hivatalos védjegyhasználati szerződést. Így a vállalat mobil és otthoni alapcsomagokat is kínál a piaci árhoz képest 20–49 százalékkal olcsóbban – noha a programhoz való csatlakozás feltétele, hogy a szolgáltató a legolcsóbb csomagjánál legalább 15 százalékkal alacsonyabb árat ajánljon ügyfeleinek. A minőségi szolgáltatás célja, hogy azok is előfizethessenek internetelérésre, akik eddig anyagi okok miatt nem tették. A védjegy használatáról szóló megállapodás aláírásakor a programért felelős miniszterelnöki biztos hangsúlyozta, hogy a sikeres digitális átállás előfeltétele a megfelelő infrastruktúra.

Deutsch Tamás hozzátette, hogy emellett kiemelkedően fontos az is, hogy mindenki számára elérhető, megfizethető legyen az internetszolgáltatás. A miniszterelnöki biztos felidézte azt a napokban publikált felmérést is, amely sokadjára bizonyította, hogy a magyarországi mobiladat-szolgáltatás a világ harmadik legfejlettebbje. Deutsch Tamás egyúttal üdvözölte a legnagyobb hazai szolgáltató lépését, amely révén szinte mindenhol, minden polgár számára elérhetővé vált az internetszolgáltatás. Reális célkitűzésnek nevezte, hogy Magyarországon két évvel az uniós határidő előtt, 2018-ra váljon mindenki számára elérhetővé a szupergyors, másodpercenként legalább 30 megabyte-os letöltést kínáló internetszolgáltatás, akárcsak az, hogy világszinten is az első államok között lehessünk, ahol a következő évtized elején bevezetik az ötödik generációs mobilszolgáltatást.

Fotó: Éberling András

Reális cél, hogy 2018-ra mindenhol legyen gyors internet

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, hogy ma már vitathatatlan az infokommunikáció pozitív szerepe a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatottság bővülésében, az életminőség javításában, a vállalkozások hatékonyságának növekedé­sében és az esélyegyenlőség megteremtésében. Véleménye szerint ezért is kiemelten fontos, hogy a digitális világ nyújtotta lehetőségeket, előnyöket mindenki elérhesse. A Magyar Telekom ennek elősegítése érdekében támogatja a Digitális jólét programban kitűzött célokat, így például vezető szerepet vállal a korszerű digitális infrastruktúra kiépítésében is.

Hirdetés

Kiemelt

Komoly ellenzéki tömb alakul Porosenko ellen

A Mihail Szaakasvili nevével fémjelzett keddi tiltakozó megmozduláson közel ötezren voltak. Felhívásához csatlakozott két parlamenti párt is.

Poszt-trauma

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Karácsonyi szemfényvesztés

Itt a baloldal, hol a baloldal?

Kunhalmi és a bolsevik tempó

Régi/új koktél Soros boszorkánykonyhájából.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!