2017. február 26., vasárnap, Edina napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/telefontarsasaggal-erosit-kamara-1316236/

Telefontársasággal erősít a kamara

Idén az országos jégeső-elhárító rendszer kiépítése jelenti a legnagyobb kihívást
Erősítené szolgáltatói szerepét az idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Hajdúböszörményben megnyitott központ mintájára országos hálózatot épít. A köztestület emellett saját telekommunikációs szolgáltatást indított, a tagok a piacinál jóval kedvezőbb díjcsomagok közül választhatnak. A múlt év legfontosabb mozzanata az őstermelői igazolványok cseréje volt, idén a legnagyobb kihívást az országos jégeső-elhárító rendszer kiépítése jelentheti

Telekommunikációs szolgáltatást indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a köztestület tagjai tegnap óta élhetnek a lehetőséggel. Győrffy Balázs, a kamara elnöke sajtótájékoztatón közölte: a gazdák a piacon elérhetőnél jóval kedvezményesebb áron fizethetnek elő a távközlési szolgáltatásra, egymás közt és a kamara alkalmazottaival is ingyenesen beszélhetnek.

A BirtOkos névre keresztelt szolgáltatáson belül az érdeklődők több díjcsomag közül választhatnak legfeljebb öt SIM-kártya erejéig, a kamarai tagdíjakra vonatkozó szabályok tavaly decemberi módosításának köszönhetően pedig a szolgáltatás ellenértékének egy részét leírhatják az éves kamarai tagdíjukból. Mivel a NAK tagjainak 85 százaléka hozzávetőlegesen évi tízezer forintos díjra kötelezett, esetükben könnyen előfordulhat, hogy a tagdíj egészét elengedi a kamara. Az elnök lapunknak elmondta: a kamara egy korábban működő szolgáltatót vásárolt meg, a Magofon Kft. mintegy 3500 ezer előfizetőjét vették át, az ügyfelek számát az év végére 6-8 ezerre szeretnék növelni.

A köztestület előző évi eredmé­nyeivel kapcsolatban elmondta: az év legfontosabb mozzanata az őstermelői igazolványok cseréje volt. A kamara az év végéig összesen 257 ezer kártyaalapú igazolványt adott ki, ez mintegy 35 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A visszaesés mögött Győrffy Balázs szerint az évek óta csökkenő tendencia mellett az álőstermelők kiszűrése áll. A plasztikkártya és a hozzá kapcsolódó telefonos alkalmazás jóval nagyobb átláthatóságot biztosít, ami a visszaéléseket is segít megelőzni.

Tavaly több mint 200 jogszabályt véleményezett a kamara, a növényvédelmi gépek ellenőrzésében, az engedély nélküli kutak legalizálásában, valamint a vízkészletjárulék megállapításában is sikeres volt a kamarai közbenjárás. A falugazdász-hálózat összesen 130 ezer egységes kérelem kitöltésében segített a gazdáknak, a területalapú támogatások háromnegyedét a szakemberekkel együtt igényelték a termelők.

Idén a legnagyobb kihívást az országos jégeső-elhárító rendszer kiépítése jelentheti az elnök szerint, amely 2018-ban kezdheti meg működését. Nagy hangsúlyt kap a kamara szolgáltatói oldalának megerősítése is. Ennek során elégedettségi felmérést végeznek majd a tagság körében, erősítik a kapcsolattartás formáit, és a decemberben megnyitott hajdúböszörményi központ mintájára országos szintű szolgáltatóhálózatot építenek ki.

Kiemelt

Nem született gól a Fradi-Vidi futballrangadón

A döntetlennek köszönhetően az a Bp.Honvéd áll a bajnoki tabella élén a 21. forduló után, amely délután 1-0-ra legyőzte a Debrecent.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!