2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tavasszal-kiderul-mennyi-penz-juthat-termeloknek-2674306/

Tavasszal kiderül, mennyi pénz juthat a termelőknek

Májusban dönthetnek az európai uniós állam- és kormányfők az unió 2020 utáni költségvetéséről és a közös agrárpolitika jövőjéről – közölte tegnap Czerván György. A Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a Kossuth rádióban elmondta: hazánk célja elérni, hogy a csökkenő összköltségvetés ellenére a Magyarországnak szánt agrár- és vidékfejlesztési források a jelenlegi szinten maradjanak.

A kormány ehhez keresi a partnereket, folyamatosan tárgyalnak a visegrádi országokkal, Romániával, Bulgáriával, Szlovéniával és Franciaországgal is. Az államtitkár jelezte: az agrártámogatások fenntartása kulcsfontosságú a magyar mezőgazdaság számára. Az uniós források nélkül ugyanis csak a növénytermesztés maradhatna eredményes, az állattenyésztésben – a baromfiágazatot kivéve – veszteséget termelnének a gazdálkodók.

Bár a hazai álláspont továbbra is az, hogy nem szabad csökkenteni a mezőgazdaságnak szánt uniós forrásokat, Günther Oettinger uniós költségvetési biztos a napokban úgy nyilatkozott, hogy a jövőben négy fontos téma, a biztonság, a gazdasági fejlődés és versenyképesség, a szolidaritás és a fenntarthatóság érdekében bizonyos megszorításokat el kell fogadniuk a tagállamoknak, amelyek főként a közös agrárpolitikát és a kohéziós pénzeket érintik. A biztos szerint a források legfeljebb 15 százalékkal csökkenhetnek.

Kiemelt

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!