2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/tavasszal-biraljak-el-panziok-palyazatait-2675965/

Tavasszal bírálják el a panziók pályázatait

Meghosszabbították minden idők legnagyobb, kizárólag a költségvetésből támogatott, szálláshelyfejlesztésre kiírt pályázat határidejét. A Kisfaludy-programra az eredeti, január közepi határidőhöz képest március 14-ig nyújthatják be pályázataikat a vidéki panziók tulajdonosai – hívta fel a figyelmet tegnap a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Országszerte magasabb minőségű szolgáltatásokat, megújult, korszerű környezetet eredményezhet a kedvelt panzió besorolású szálláshelyek számára a fejlesztési konstrukció. A kiírásra a fővároson kívüli, kizárólag már üzemelő szálláshelyek tulajdonosai vagy üzemeltetői nyújthatnak be támogatási igényt, a szobaszámtól és a projekt tartalmától függően legfeljebb 60 millió forint vissza nem térítendő támogatás reményé­ben. Az állami hozzájárulás legfeljebb 70 százalék, azonban az önerő egy részének biztosításához a pályázóknak a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes kamatozású hitelt nyújt.

A programmal az is a kormány célja, hogy a turizmusban javuljon az adófizetési morál, illetve növekedjen a munkavállalók száma, valamint a bérszínvonal. Az MTÜ arra is külön felhívta a figyelmet, hogy más desztinációk mellett a Balaton és a Sopron–Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben is lehet jelentkezni.

Kiemelt

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!