2017. július 25., kedd, Jakab, Kristóf napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/szeptembertol-varjak-az-ujabb-startup-cegeket-1958116/

Szeptembertől várják az újabb startup cégeket

Ősszel folytatódik a Design Terminál vállalkozásfejlesztő mentorprogramja: az egészségügy, a sport, a mobilitás, a városfejlesztés, a tanulás és a munkavállalás területén várják az innovatív ötleteket. Ács Zoltán, a Desing Terminál szakmai vezetője tegnap a köztévé M1 csatornáján elmondta: ez lesz az ötödik mentorprogram, amellyel segítik az innovatív startup vállalkozásokat. A jelentkezésnél azt tartják a legfontosabbnak, hogy a megvalósítandó ötletnek, koncepciónak legyen társadalmi hatása. Az eddigi tapasztalatok szerint ezek a legsikeresebb startupok.

A mentorprogramokra augusztus 13-ig lehet jelentkezni. A résztvevők a három hónapos intenzív fejlesztési program során egyrészt képzést kapnak, másrészt támogatást a mintegy száztagú, 40 százalékban külföldiekből álló mentorközösségtől. A legjobbaknak kockázatitőke-befektetést is tudnak biztosítani, befektetői hálózat segíti azokat a jól felkészített startup vállalkozásokat, amelyek növekedési pályára álltak és gyorsan tudnak fejlődni – jelezte Ács Zoltán.

Egyre sikeresebbek a hazai startup vállalkozások, amit az is bizonyít, hogy többen már nemcsak az európai, hanem a világpiacot is meghódították. Ezeknek a vállalkozásoknak a legfontosabb jellemzője, hogy viszonylag kis beruházással új, innovatív megoldásokkal hódítják meg a piacokat. Hazánkban az egészségipari, valamint az IT-szektorban működő startup vállalkozások vannak túlsúlyban.

Kiemelt

Vona teljes pálfordulása: már el sem megy saját Tusványosára

Pedig tavaly Vona még úgy fogalmazott: ha valaki igazán át akarja érezni, hogy egy vérből valók vagyunk, akkor az EMI-táborban a helye.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!