2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/szeptembertol-varjak-az-ujabb-startup-cegeket-1958116/

Szeptembertől várják az újabb startup cégeket

Ősszel folytatódik a Design Terminál vállalkozásfejlesztő mentorprogramja: az egészségügy, a sport, a mobilitás, a városfejlesztés, a tanulás és a munkavállalás területén várják az innovatív ötleteket. Ács Zoltán, a Desing Terminál szakmai vezetője tegnap a köztévé M1 csatornáján elmondta: ez lesz az ötödik mentorprogram, amellyel segítik az innovatív startup vállalkozásokat. A jelentkezésnél azt tartják a legfontosabbnak, hogy a megvalósítandó ötletnek, koncepciónak legyen társadalmi hatása. Az eddigi tapasztalatok szerint ezek a legsikeresebb startupok.

A mentorprogramokra augusztus 13-ig lehet jelentkezni. A résztvevők a három hónapos intenzív fejlesztési program során egyrészt képzést kapnak, másrészt támogatást a mintegy száztagú, 40 százalékban külföldiekből álló mentorközösségtől. A legjobbaknak kockázatitőke-befektetést is tudnak biztosítani, befektetői hálózat segíti azokat a jól felkészített startup vállalkozásokat, amelyek növekedési pályára álltak és gyorsan tudnak fejlődni – jelezte Ács Zoltán.

Egyre sikeresebbek a hazai startup vállalkozások, amit az is bizonyít, hogy többen már nemcsak az európai, hanem a világpiacot is meghódították. Ezeknek a vállalkozásoknak a legfontosabb jellemzője, hogy viszonylag kis beruházással új, innovatív megoldásokkal hódítják meg a piacokat. Hazánkban az egészségipari, valamint az IT-szektorban működő startup vállalkozások vannak túlsúlyban.

Hirdetés

Kiemelt

A terrorizmus áldozatainak jogairól egyeztetnek a visegrádi és a Benelux-országok

Terrortámadás esetén az áldozatok „merőben új kategóriája” jelenik meg: ártatlan emberek, akik utcán sétálnak vagy szórakozóhelyen vannak – mondta a miniszter.

Poszt-trauma

Gyurcsánynak bele kellett rúgnia a határon túli magyarokba

Gulyás Marcinak viszont köszönetet mondott.

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!