2017. július 24., hétfő, Kinga, Kincső napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/szep-kartya-kereseteket-noveli-tovabb-1716562/

A Szép-kártya is a kereseteket növeli tovább

Közeleg a határideje a 2015-ben feltöltött maradványösszegek elköltésének a Szép-kártyákról, május 30-ig van erre lehetőség – hívta fel a kártyatulajdonosok figyelmét a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A Széchenyi-pihenőkártyákra még 2015-ben átutalt 90,2 milliárd forintból egy hónappal ezelőtt még 4,2 milliárd pihent a számlákon. Ez az összeg május elejére 3,2 milliárd forintra csökkent. – Sokan tudtak tehát élni a lehetőségekkel, hogy szabadidős tevékenységre, szállásra, éttermi fogyasztásra fordítsák a kártyákon maradt, sokszor csak egy-kétezer forintnyi összegeket. A költéseket segítette a négynapos húsvéti hétvége is – jelezte az ügynökség.

Kiemelték, az előttünk álló közel két hétben elköltésre váró maradványösszegek a 2015-ben a kártyákra utalt egyenlegek alig 3,5 százalékát teszik ki, ami hasonló, mint volt a korábbi években. – Az utalványrendszerek esetében természetes, hogy valamekkora összeg bennragad a lejáratkor.

A 2 százalék körüli arány kifejezetten jónak mondható, a cél az, hogy ezt az előző évekhez hasonlóan az idén is elérjük – szögezte le az MTÜ, ezért mindenkit arra ösztönöznek, hogy ellenőrizzék egyenlegüket a kibocsátó bank honlapján, és ha van még a kártyán 2015-ben kapott összeg, azt május végéig használják fel.

Forrás: MTI


Nagyobb összeg esetén célszerű belföldi szállásra költeni a pénzt, akár egy későbbi üdülésre is be lehet fizetni még májusban. Számos elfogadóhelyen pedig arra is van lehetőség, hogy több alszámla maradványösszegeit kombinálva egy helyen, egy szolgáltatásra lehessen felhasználni a Szép-kártyán lévő béren kívüli juttatást.

Az állami irányító szervezet arra is kitért, a készpénzes kafetéria idei megjelenése mellett továbbra is töretlenül népszerű a Szép-kártya mind a munkavállalók, mind a munkáltatók köré­ben. Az idei első negyedéves adatok szerint a munkáltatók március 31-ig 28,9 milliárd forintot utaltak a kártyákra, vagyis 19 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. A kártyabirtokosok pedig 18,6 milliárd forintot egyenlítettek ki ezzel a fizetőeszközzel, költésük így 9,3 százalékkal múlta felül a 2016-os összeget. – Joggal tartják a Szép-kártyát a belföldi turizmus motorjának.

Bevezetése óta összesen 381,4 milliárd forinttal segített a hazai kikapcsolódásban, többletkeresletet biztosítva az ágazat vállalkozásai számára – összegezte az ügynökség.

A szabályok szerint a hónap végi határidőt követően a kibocsátó cégek a fennmaradó pénzt leemelik a kártyákról, és visszautalják azt a munkáltatóknak.

 

Kiemelt

Termőre fordult pénzpolitika

Az elmúlt évek magas megtakarításának köszönhetően a lakosság nettó pénzügyi vagyona 2010 óta több, mint 18 000 milliárd forinttal bővült.

Poszt-trauma

Intő jel

Ha valakit Guy Verhofstadt vereget hátba...

Obama transzgender öröksége tovább élhet az amerikai hadseregben

Mehet a közös zuhanyzás.

Külhonban is magyarul

Történelmi bejelentést tett Tusnádfürdön az MTVA vezérigazgatója.

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!