2017. március 27., hétfő, Hajnalka napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/rovid-de-igencsak-eros-hetet-zart-pesti-parkett-1500121/

Rövid, de igencsak erős hetet zárt a pesti parkett

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX múlt pénteken kereken 32 778 ponton zárt, ami az egy héttel korábbi záróértékéhez képest 0,16 százalékkal, 50,76 ponttal magasabb érték.

A forgalom szintén bővült, annak ellenére, hogy március 15-e miatt csak négy kereskedési nap volt az előző héten. Az 58,75 milliárd forintos forgalom jelentősen meghaladta a korábbi teljes heti 47,89 milliárd forintot.

A távirati iroda összeállítása szerint a nagy részvények közül a Mol tudott leginkább erősödni, a papír árfolyama 1,97 százalékkal nőtt, amivel pontosan 21 ezer forinton zárta a kereskedést, 14,39 milliárd forintos forgalommal. A Richter árfolyama 0,21 százalékkal emelkedett, pénteken 6549 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma pedig 11,26 milliárd forint volt. Az OTP árfolyama 0,23 százalékkal csökkent, 8520 forinton zárta a múlt hetet, forgalma meghaladta a 27,5 milliárd forintot.

A Magyar Telekom részvénye 1,4 százalékkal mérséklődött, a pénteki kereskedést 494 forinton zárta, heti forgalma több mint 4,43 milliárd forintot tett ki. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2039,79 ponton állt meg a pénteki kereskedés végén, 4,96 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel azelőtt.

Múlt hétfőn közepes forgalomban, a nemzetközi hangulatnak megfelelően oldalazott a magyar tőzsde, a nagy papírok árfolyama nem mozdult el jelentősebben. A piac az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését várta. Kedden a Mol teljesített a legjobban a magyar részvények közül, még a nyugat-európai részvénypiacokat is jócskán felülteljesítette. A szerdai szünnapot követően csütörtökön ismét jó napot zárt a BÉT, az indexet elsősorban a csaknem négy százalékkal erősödő OTP húzta felfelé.

A bankszektorban kedvező hangulat uralkodott Európa-szerte, de a magyar bankpapír ezen is túltett. Pénteken kiemelkedő, 21 milliárd forintot is meghaladó forgalom zajlott a magyar parketten, a vezető részvények többsége oldalazott a nemzetközi hangulatnak megfelelően. Az OTP pénteken eladási nyomás alatt állt, a részvény a csütörtöki jelentős emelkedést korrigálta pénteki csökkenésével.

Hirdetés

Kiemelt

A nagynéni főztje

Világéletében séf akart lenni, és 23 évesen felért a csúcsra: Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke lett. Fél évvel később jött a feketeleves.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!