2017. május 23., kedd, Dezső napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/rovid-de-igencsak-eros-hetet-zart-pesti-parkett-1500121/

Rövid, de igencsak erős hetet zárt a pesti parkett

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX múlt pénteken kereken 32 778 ponton zárt, ami az egy héttel korábbi záróértékéhez képest 0,16 százalékkal, 50,76 ponttal magasabb érték.

A forgalom szintén bővült, annak ellenére, hogy március 15-e miatt csak négy kereskedési nap volt az előző héten. Az 58,75 milliárd forintos forgalom jelentősen meghaladta a korábbi teljes heti 47,89 milliárd forintot.

A távirati iroda összeállítása szerint a nagy részvények közül a Mol tudott leginkább erősödni, a papír árfolyama 1,97 százalékkal nőtt, amivel pontosan 21 ezer forinton zárta a kereskedést, 14,39 milliárd forintos forgalommal. A Richter árfolyama 0,21 százalékkal emelkedett, pénteken 6549 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma pedig 11,26 milliárd forint volt. Az OTP árfolyama 0,23 százalékkal csökkent, 8520 forinton zárta a múlt hetet, forgalma meghaladta a 27,5 milliárd forintot.

A Magyar Telekom részvénye 1,4 százalékkal mérséklődött, a pénteki kereskedést 494 forinton zárta, heti forgalma több mint 4,43 milliárd forintot tett ki. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2039,79 ponton állt meg a pénteki kereskedés végén, 4,96 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel azelőtt.

Múlt hétfőn közepes forgalomban, a nemzetközi hangulatnak megfelelően oldalazott a magyar tőzsde, a nagy papírok árfolyama nem mozdult el jelentősebben. A piac az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését várta. Kedden a Mol teljesített a legjobban a magyar részvények közül, még a nyugat-európai részvénypiacokat is jócskán felülteljesítette. A szerdai szünnapot követően csütörtökön ismét jó napot zárt a BÉT, az indexet elsősorban a csaknem négy százalékkal erősödő OTP húzta felfelé.

A bankszektorban kedvező hangulat uralkodott Európa-szerte, de a magyar bankpapír ezen is túltett. Pénteken kiemelkedő, 21 milliárd forintot is meghaladó forgalom zajlott a magyar parketten, a vezető részvények többsége oldalazott a nemzetközi hangulatnak megfelelően. Az OTP pénteken eladási nyomás alatt állt, a részvény a csütörtöki jelentős emelkedést korrigálta pénteki csökkenésével.

Hirdetés

Kiemelt

Az atombomba, amely valójában bumeráng

Az egyesített baloldalnak annyira kevés sikerélménye volt az áhított megregulázásunkkal kapcsolatban, hogy kiéheztek egy Magyarországot elítélő határozatra.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert ismét coming outolt

Új taggal bővült a Soros-sereg.

Vona Gábor esete a nagy mellénnyel

A Jobbik „cukisodása” tanagyag lesz.

Háborús bűnöshöz hasonlítják Orbánt

Mérgezik a Délvidéket.

Mutatjuk a címlapot, ami felrobbantotta a világhálót

Humor a pöcegödörből.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!