Szeged ősszel is gyönyörű, hazánk második legnagyobb városában a hidegebb idő beköszöntével is számos programlehetőség közül választhatnak a turisták. Egy kellemes sétán számos történelmi épületet ismerhetünk meg, köztük a város egyik legismertebb jelképének számító Fogadalmi templomot, amelyet az 1879-es árvíz emlékére állítottak a helyiek. Hasonló élményben lehet részünk, ha ellátogatunk a világ harmadik legnagyobbjaként számon tartott szegedi zsinagógába. A különleges belsőépítészeti megoldások mellett megcsodálhatjuk a rómaiak által elpusztított jeruzsálemi templom gyertyatartóinak korhű másolatait is. A városnéző körút egyik kötelező állomása a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum. Az eredetileg paprikaüzemként szolgáló épületben megelevenednek a világhírű magyar szalámikészítés folyamatai, valamint a paprikatermelés és -feldolgozás története.
Szegeden egyre inkább előtérbe kerülnek az üzleti látogatások, számos szakmai rendezvényt, tanácskozást és konferenciát tartanak a városban. A konferenciaturizmus a szállodaiparban is érezteti hatását. Anisity István, a szegedi Art Hotel menedzsere lapunknak elmondta: a néhány éve átadott szálloda hiánypótlónak számít a városban. A kisebb, néhány szobás szállók és a nagyobb, több száz szobás komplexumok között ugyanis korábban nem volt átmenet, a hetvenegy szobás Art Hotel ezt az űrt tölti ki.
Míg az Art Hotel letisztultságával elsősorban az üzletembereket szólítja meg, addig a nem messze található mórahalmi Colosseum Hotel családias hangulatával csábítja az utazókat. Az egész évben jelentős forgalmú szálloda igazgatója szerint hét végén elsősorban családok érkeznek, míg hét közben a fiatal párok és a gyógyvizes feltöltődésre vágyó idősebb generáció keresi fel a homokháti települést. Varga-Szabó Lóránt elmondta: Mórahalom egyik legnagyobb vonzerejét a Szent Erzsébet Gyógyfürdő jelenti, a wellness mellett azonban számos program várja az ide látogatókat. A kisgyermekeseknek jó alternatíva lehet a mórahalmi lovascentrum felkeresése, a történelem kedvelői pedig nem hagyhatják ki a Mini Hungary Parkot – a kéthektáros területen hazánk és a határon túli városok legszebb épületeinek kicsinyített másai kaptak helyet.
Nincs Szeged halászlé nélkül. A Fehértói halászcsárda ebédidőben szinte mindennap megtelik az éhes „vándorokkal”. A ház specialitása a szegedi halászlé, amely a halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halakból, a makói hagyma és a szegedi paprika felhasználásával készül.