2016. május 30., hétfő, Janka, Zsanett napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/rekordot-dontott-a-pannergy-396475/

Rekordot döntött a Pannergy

A Pannergy miskolci és a győri geotermikus rendszerei február 16-án korábban nem mért mennyiségű, 6488 GJ hőt adtak át partnereinek – derül ki a tőzsde honlapján közzétett jelentésből. Mindez az átlagosnál enyhébb téli időjárásnak köszönhető: a 4-7 Celsius-fok közötti hőmérséklet és a felhős idő a legkedvezőbb körülményeket biztosítja a hőértékesítés tekintetében.

A rendszer ilyen időjárási körülmények között éri el maximális kapacitását, a miskolci és győri távhőrendszer fogyasztóktól visszatérő alacsony, 49-50 Celsius fokos hőmérséklete miatt. A sáv alatti külső hőmérséklet esetén a visszatérő hőmérséklet nő, és azért, mert a termelő kutak hőmérséklete közel állandó, a kapacitás csökken – áll a közleményben. – Az időjárási előrejelzéseket figyelve várható, hogy a napokban elért kimagasló napi hőbeadási teljesítményt februárban továbbra is megközelíthetjük, vagy akár mérsékelten növelhetjük is – nyilatkozta Bokorovics Balázs, a Pannergy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke. Mindez azért fontos, mert ezáltal megkétszereződne a tavalyi értékesítés.

A befektetők láthatóan örültek az új híreknek, a részvények árfolyama a nyitást követően 2 százalékos pluszba lendült, zárásra 12 millió forintos forgalom mellett 338 forintig kúszott fel a jegyzés, ami 4,3 százalékos napon belüli drágulást jelent.

Kiemelt

„Esélye sincs az európai értékeknek bekerülni az iszlámba”

Az iszlám világban az emberek azt, hogy mit kel gondolni a világról, nem a sajtóból és a televízióból tudják meg, hanem a pénteki imából.

Poszt-trauma

Lúzermagyarozás és a Veszprém kudarca

Katasztrófa-e a kölni vereség?

Leszbikus nyomulás az ELTE klubnál

Ne várjunk jó modort a homoszexuális szervezetektől.

Kocsis Zoltán fején találta a szöget

A kultúránkat elsöprő jelenségekről beszélt.

Hozzánk menekülnek a németek a migránsok elől

Főleg a Balatonhoz.

Hirdetés