2016. augusztus 29., hétfő, Beatrix, Erna napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/rekordot-dontott-a-pannergy-396475/

Rekordot döntött a Pannergy

A Pannergy miskolci és a győri geotermikus rendszerei február 16-án korábban nem mért mennyiségű, 6488 GJ hőt adtak át partnereinek – derül ki a tőzsde honlapján közzétett jelentésből. Mindez az átlagosnál enyhébb téli időjárásnak köszönhető: a 4-7 Celsius-fok közötti hőmérséklet és a felhős idő a legkedvezőbb körülményeket biztosítja a hőértékesítés tekintetében.

A rendszer ilyen időjárási körülmények között éri el maximális kapacitását, a miskolci és győri távhőrendszer fogyasztóktól visszatérő alacsony, 49-50 Celsius fokos hőmérséklete miatt. A sáv alatti külső hőmérséklet esetén a visszatérő hőmérséklet nő, és azért, mert a termelő kutak hőmérséklete közel állandó, a kapacitás csökken – áll a közleményben. – Az időjárási előrejelzéseket figyelve várható, hogy a napokban elért kimagasló napi hőbeadási teljesítményt februárban továbbra is megközelíthetjük, vagy akár mérsékelten növelhetjük is – nyilatkozta Bokorovics Balázs, a Pannergy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke. Mindez azért fontos, mert ezáltal megkétszereződne a tavalyi értékesítés.

A befektetők láthatóan örültek az új híreknek, a részvények árfolyama a nyitást követően 2 százalékos pluszba lendült, zárásra 12 millió forintos forgalom mellett 338 forintig kúszott fel a jegyzés, ami 4,3 százalékos napon belüli drágulást jelent.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

A halált reklámoznák az élet helyett

A jövőnk a gyermekekben van – vélik a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél. Az abortusz helyett azokat a lehetőségeket kell népszerűsíteni, amelyek a gyermekek megszületésével járnak.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!