2016. június 29., szerda, Péter, Pál napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/regio-innovacios-es-kutatasi-kozpontjava-valhatna-magyarorszag-428524/

A régió innovációs és kutatási központjává válhatna Magyarország

Az MVM támogatja az új energiarendszerekkel kapcsolatos ötleteket
Lehetőségeinkhez mérten fontos, hogy visszaforgassuk anyagi, szellemi, vagy akár kapcsolati tőkénket a társadalomba – vallja Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója.

A társaság ezért felelős nagyvállalatként, s a negyedik legnagyobb magyarországi cégként kötelességének tartja az innovatív ötletek támogatását. Az MVM létrehozott egy kutatás-fejlesztési és innovációs (k+f+i) központot Smart Future Lab Zrt. néven, amely kifejezetten energetikai célú fejlesztésekkel foglalkozik, azaz piacra segít, mentorál és támogat olyan ötleteket, amelyek az új energiarendszer témakörével foglalkoznak. A vezérigazgató szerint az MVM fő feladata, hogy olcsón és megbízhatóan tudjon energiát biztosítani a magyar lakosság és a vállalkozások számára. Ehhez – tette hozzá – elengedhetetlen, hogy folyamatosan keressük a fenntartható, energiahatékony megoldásokat, és elősegítsük, hogy a technikai újdonságok beépüljenek a mindennapjainkba.

Az MVM az alternatív hajtású járművek versenyét is szponzorálja

Forrás: MTI

Az MVM az alternatív hajtású járművek versenyét is szponzorálja

Az innováció fontosságával kapcsolatban Csiba Péter felidézte, hogy Magyarországot mindig is jellemezte az építő kreativitás. Több magyar startup vállalkozás meghódította Európát vagy akár az egész világot. Fontosnak nevezte, hogy a most jelenlevő innovatív ötleteket összegyűjtsék, az így gondolkodókat pedig ösztönözzék. Amennyiben erre szükség és lehetőség van, úgy segítik egy-egy ötlet piacra lépését, illetve teret bíztosítanak az eszmecserének, ahol akár új, előremutató gondolatok is születhetnek. Utóbbira jó példa az a március 8. és 10. között megrendezésre kerülő think.BDPST nevű nemzetközi konferencia, amelyet az Antall József Tudásközpont a kormány támogatásával rendez, a fő támogatója pedig az MVM. A konferencia egyben jó lehetőséget teremt arra, hogy megmutassuk: Budapest, illetve Magyarország a régió k+f+i központjává szeretne válni.

– További kitörési pont lehet a városok hatékonyságának fejlesztése. Főleg energiahatékonyságra gondolok itt, de számos olyan fejlesztés valósulhat meg, amely a lakosság mindennapi életét kedvezően befolyásolhatja. Növelni kell a háztartások, közintézmények, városok energiahatékonyságát, innovatív technológiákat kell alkalmazni a közszolgáltatásokban. Egyúttal emelni kell a megújuló energiaforrásokra épülő villamosenergia-termelés arányát, hiszen Magyarország is vállalta, hogy 2020-ig az energiaportfóliója 15 százaléka megújuló energiából származik. Többek között ezért is kötött az MVM stratégiai együttműködési megállapodást a Megyei Jogú Városok Szövetségével – fejtette ki Csiba Péter.

Hirdetés

Kiemelt

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

A gálán mások mellett a Halott Pénz zenekart, a Wellhellót, Szabó Balázs Bandáját, Freddie-t, Rúzsa Magdit és Ákost is díjazták.

Poszt-trauma

Loretta gyereket akar – Újra Budapest Pride

A nagykövetek remélik, hogy a magyarok jól fognak viselkedni.

Farkasházy nem tud leállni

Kálmán Olga próbálta nyugtatni.

Homoszexuális rendőrök és az Unió válsága

Ne csodálkozzunk, hogy az angolok kiléptek.

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!