2017. június 27., kedd, László napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/raiffeisen-egyensulyban-gazdasag-1604935/

Raiffeisen: Egyensúlyban a gazdaság

A 3-as szám a meghatározó rövid távon a magyar gazdaságban – közölték csütörtökön a Raiffeisen Bank elemzői a pénzintézet negyedéves elemzésének bemutatásán.

Török Zoltán vezető elemző elmondta: a gazdasági növekedés a tavalyi 2 százalékot követően idén és jövőre is kismértékben 3 százalék fölött lehet. Az infláció az év második felében tartósan 3 százalék körüli, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) középtávú céljának megfelelő szintre emelkedhet, jövőre pedig már várakozásaik szerint némileg fölötte is lehet.

Az államháztartás hiánya szintén a 3 százalékos szinthez közelít. Ne feledjük, mind 2018, mind pedig 2019 választási év lesz Magyarországon – mondta Török. Kiemelte: amennyiben minden felsorolt mutató tartósan 3 százalék körül tudna maradni, az kiegyensúlyozott makrogazdasági környezetet jelentene a gazdálkodók és a háztartások számára. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez megadatik a 2017–2019-es időszakban.

Mint azt Török a Magyar Idők kérdésére kifejtette, a Raiffeisen az euró–forint árfolyamban rövid távon változatlanul a 310–315-ös sávval számol, ami lassan átcsúszhat a 315–320-as tartományba, elsősorban nemzetközi hatásoknak köszönhetően. Török szerint nem valószínű, hogy az MNB változtatna a politikáján, mivel a jegybank tovább szeretné növelni a hazai a hitelezést. Amennyiben a kívánt szintet elérik, már nem lesz zavaró a magasabb kamatok ötlete, és jöhet a szigorítás.

Ez azonban bőven csak azután várható, hogy az Európai Központi Bank is kamatemelésbe kezd.

Hirdetés

Kiemelt

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Poszt-trauma

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Minden áron bele akartak rúgni a Fideszbe ballibék

A nagy leleplezés.

A „függetlenség”

Ha kormányellenes, akkor az a ballib médiában hírnévre váltható.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!