2017. június 27., kedd, László napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/paksi-atomeromu-eredmenyeinek-zaloga-az-innovativ-gondolkodas-1570321/

A Paksi Atomerőmű eredményeinek záloga az innovatív gondolkodás

MTI
A paksi atomerőműben a kollektívát jellemző innovatív gondolkodásnak köszönhetően folyamatos a fejlődés – mondta el Czibula Mihály kiemelt projektvezető hétfőn sajtótájékoztatón az atomerőműben.

Czibula Mihály rámutatott: az innováció az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. stratégiájának négy alappillére, azaz a biztonság, a környezetvédelem, a gazdaságosság és a társadalmi elfogadottság területén is képes hozzáadott értéket teremteni. Az innováció vállalati képesség, amivel az atomerőmű is rendelkezik – emelte ki.

Példaként hozta fel, hogy az atomerőmű Nemzeti Fejlesztési Minisztérium innovációs nagydíjával jutalmazott C15 projektje is az újításra törekvés eredménye. A projekt lényege, hogy 12 hónapról 15-re növelték az üzemanyagciklusok számát, így évente kevesebb a karbantartással töltött napok száma, csökken a hulladék és a kiégett fűtőanyag mennyisége, a termelés és az árbevétel viszont nő.

Az újítást az atomerőmű reaktor fizikai osztályának kollektívája kezdeményezte. Erre alapozva a Pakson működő blokktípusok közül először tértek át új típusú üzemanyagra, és hosszabbították meg az üzemanyag ciklust – ismertette a kiemelt projekt vezetője.

A C15 projekt kevesebb mint egymilliárd forintos befektetéssel évi 3,2 milliárd forint pluszbevételt jelent – mondta el Kovács Antal kommunikációs igazgató. Kifejtette, hogy az elért 2 százalékos termelésnövekedés egy 80 ezer fős város áramellátását fedezi.

Arra is kitért, hogy a biztonság és a hatékonyág növelése érdekében végzett munka nem ér véget, folyamatosan keresik a fejlesztési lehetőségeket. Jelenleg turbinafelújítás zajlik, de az üzemanyag-fejlesztésben is látnak további lehetőségeket.

Hirdetés

Kiemelt

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

Az ukrán jegybank honlapján közölte, hogy az érintett bankoknál emiatt nehézségekbe ütközik ügyfeleik kiszolgálása.

Poszt-trauma

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Minden áron bele akartak rúgni a Fideszbe ballibék

A nagy leleplezés.

A „függetlenség”

Ha kormányellenes, akkor az a ballib médiában hírnévre váltható.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!